'Plovjernet' - foredrag ved Morten Fabrin

Tirsdag den 6. november holder klubbens tidligere medlem Morten Fabrin foredrag og viser billeder og partier fra ”Plovjernet”, Christian Poulsens, karriere. Poulsen spillede 22 gange med om Danmarksmesterskabet, som han vandt i 1945 og 1952, ligesom han deltog i fem skakolympiader.

Som 7-årig blev Poulsen sendt hjemmefra for at arbejde i landbruget, og som ung spillede han sig på kort tid op i den danske skakelite.
Det var ikke hans landlige baggrund, der medførte tilnavnet ”Plovjernet”, men hans særlige evne til at pløje modstanderens stilling på skakbrættet op. Han var et naturtalent og en renlivet amatør, der ikke studerede skak, men kun spillede det. Han arbejdede hele livet, stort set altid i fri luft i skoven, på heden og i den planteskole han opbyggede, og som han trak sig tilbage til, før han fyldte 50 og lagde skakbrikkerne væk.

Plovjernet

Morten Fabrin vil over ca. 2 x 45 minutter dels fortælle om Christian Poulsens liv og skakkarriere med billeder herfra, dels vise nogle af de skakpartier, han spillede.

Poulsen-familien fik i øvrigt den særlige tilknytning til Hillerød og Nordsjælland, at Poulsens 7 år ældre bror, Georg Poulsen, der formentlig var den, der lærte ”Plovjernet” at spille skak, blev klubmester i Hillerød Skakklub i 1937, vandt 10 mesterskaber for Frederiksborg Amt og 31(!) klubmesterskaber i Frederikssund. Også Georg Poulsens liv og karriere vil blive omtalt under foredraget.

Der vil også blive mulighed for at købe den bog, som Morten Fabrin har skrevet om ”Plovjernet”. Bogen er på 384 sider og tager læseren med på en rejse gennem det danske skakliv, især fra ca. 1930 til ca. 1960. Bogen indeholder 270 skakpartier, otte partiuddrag og 49 diagrammer samt 45 fotos. Desuden har nogle af de få nulevende danske og udenlandske skakspillere, som Poulsen har spillet mod, bidraget til bogen med indtryk.

Bogen er udgivet på forlaget Furlaget ApS, og koster 200 kr. Der kan betales kontant eller pr. mobilepay til 20741650.

Arrangementet i Hillerød Skakklub, Kulturværkstedet, Fredensvej 12 C, 3400
Hillerød tirsdag den 6. november begynder kl. 19.30, og Plovjernsdelen forventes at
gå i gang ca. kl. 20.30. Alle er velkomne, og der er gratis adgang.