------ <> 2008

Hillerød Open 2007


5. runde 20. november 2007

Ib Hother Andersen blev en helt suveræn og overlegen vinder af Hillerød Open 2007. 5 point ud af 5 mulige, kandidatresultat og +2100 i rating. Hvad mere kan man forlange? Jo.. godt spil og også det blev sikret i det sidste parti mod Anders Bork Hansen, hvor Ib fandt en gammel forberedelse frem i fransk parti, som oprindelig var tiltænkt ingen ringere end Korchnoj som Ib mødte i Politiken Cup. Anders kom ret hurtigt til at stå dårligt og måtte ned mod en overbevisende Ib, der havde styr på alle varianter! Der var langt til nr. 2 i Hillerød Open, som Blev Michael Tandrup med 2½ point.

5. runde 13. november 2007

Så blev 5. runde færdigspillet - og dog. Der mangler stadig et par partier i mesterklassen. Folketingsvalget har desværre ødelagt lidt af turneringens afslutning, men det er der jo ikke noget at gøre ved. De to sidste partier vil blive afviklet snarest. Titlen er dog ikke til diskussion - den tog Ib sig sikkkert af, men der er stadig spænding om 2. pladsen.

I basis 2 snublede Sven Dahl til sidst mod Stig Lenskjær og det betød at Stig fik 2. pladsen alene. Sven kunne ingen nå! Ole Rasmussen blev nr. 3 efter sejr over Benny Thorsen.

6. november 2007

Om det var det kommende folketingsvalg skal være usagt, men ikke desto mindre var der fuldt program i Basis 1 i Hillerød Open 2007 en uge før runden var programfastlagt! I basis 1 udestår nu kun et udsat parti, men det kan ikke ændre på slutresultatet. Hans vinder med 4½ point foran Christopher med 3½ point. I det afgørende parti mellem Frands og Hans skulle Frands vinde med sort for at komme op. Frands gik aggresivt til opgaven og måske for aggressivt. Et for tidligt bondefremstød skabte varige problemer, som Frands aldrig overvandt. Samtidig kunne Christopher ikke gennembryde Davids forsvar. David har med denne turnering bekræftet den store spillemæssige fremgang han har været igennem det seneste år. David kan efterhånden spille lige op med alle!

For Hans var det en kærkommen turneringssejr efter 4 år med uafbrudt tilbagegang i rating. Fra 2025 til 1810 på fire har været rystende, men nu er lidt af det tabte vundet tilbage igen!