2008 <> 2010

Hillerød Open 2009


25. oktober

Korrektion: En søvnig webmaster var i en sen nattetime ikke opmærksom på, at klubben ikke havde fået annonceret hvordan reglerne var omkring ligestiling i Mesterklassen. Tvivl skal komme den forurettede til gode, og det betyder at sejren i Hillerød Open 2009 derfor bliver delt mellem Jan Montgomery og Ib Hother Andersen. og det gælder både pengene og titlen!
Webmasteren beklager forvirringen!

5. runde 20.oktober 2000

I mesterklassen nåede Ib Hother op til den førende Jan Montgomery da Jan valgte at begå noget der mindede om harakiri allerede før træk 20. Jan førte hele vejen , men blev altså indhentet til sidst, af en velspillende Ib, der som regel får et godt overtag i åbningen, en fase hvor Ib er tydeligt mere velbevandret og bedre forberedt end de fleste.

Basis 1 blev vundet af favoritten Claes Scherwin, men hvordan han vandt i sidste runde over Aksel Gasbjerg er lidt af en gåde. Claes var nede med et helt tårn på et tidspunkt, men snoede sig rundt og fik chancer. 2. pladsen gik lige så sikkert til Helge Neesgård.

I basis 2 var der ingen tvivl. Jens Thrane, der ofte spiller godt i Hillerød, vandt denne gang alle fem partier - sådan! Stig Lenskjær og Orla E. Jørgensen delte pointet i den indbyrdes kamp i sidste runde i kampen om 2. pladsen 1½ point efter.
4. runde 6. oktober 2009

I mesterklassen blev der spillet to partier:
Jan M. - Christopher 1-0. Christopher fik ikke tilstrækkelig kompensation for ofret materiale og Jan fik istedet et stærkt kongeangreb.
Palle B. - Ib A. 1-0. Palle Bratholm fik lukket på kongefløjen og pressede Ib i bund på dronningefløjen, så Ib slap aldrig ud af jerngrebet.

Basis 1:
Claes S. - Frands L. ½ - ½. Frands valgte evig skak efter 21 træk for at undgå et dårligt slutspil.
Ole R. - Helge N. 0 - 1 Ole tabte en bonde og kunne ikke modstå 3 bønder på kongefløjen + S + T over for hans egen 2 bønder på dronningefløjen +S + T i slutspillet.

Basis 2:
Stig L - Jan P. 1-0 - Stig overspillede Jan og kom hurtigt 2 bønder foran.
Orla J. - Langer 1-0 Langer kom under voldsomt pres på kongefløjen og overlevede ikke matangrebet.
Erik H. - Sven D. ½-½ - Erik tilbød remis i en tilsyneladende gunstig stilling, angiveligt for at sikre et udbytte mod "skrækmodstanderen" Sven.
Jakob H. - Leif P. 1-0 - Leif overså en mat tidligt i partiet.
Woichek P. - Jens T. 0-1 - efter en lige stilling langt hen i partiet fik Thrane overtaget og førte en isoleret bonde i mål.

3. runde 29.september 2009

To hårde remispartier i mesterklassen flyttede ikke så meget i stillingen.
I basis 1 vandt Claes og har 2 af 2 + et udsat. Aksel fortsætter sin gode stil og fik ram på Frands. I det sidste parti vandt Ole over Henrik D. som ikke rigtig kan få gang i scoringen.
Det kan til gengæld Jens Thrane i basis 2 der som den eneste i turneringen har 3 af 3.

2. runde 22. september 2009

Ib var tilbage efer sygdom og vandt - som så ofte før - over Hans i en Najdorf! Et godt parti af Ib, der aldrig tillod Hans at få gang i spillet. Jan og Poul spillede remis i en interessant meranervariant, der til sidst endte i evig skak

I basis 1 måtte Aksel ned mod Helge Neesgård, mens Frands vandt over Henrik Damgaard.

I basis 2 har Stig lagt sig i spidsen efter sejr over Wojciech, der undervejs afslog remis. Jens Thrane kom også på 2 point efter sejr over Leif Pedersen. Og så kom Jan Pedersen på tavlen med sejr over Hvalsøe. I det sidste parti vandt Orla over Jacob Hein!

1. runde 15. september 2009

Så kom Hillerød Open i gang. Ib havde fået influenza, så partiet mod Poul Kleiminger måtte udsættes. Men ellers var alle mødt op til tiden - nu er der kun tilladt at komme 15 minutter for sent til partiet.

Der var god fighervilje overalt - kun 1 remisparti og det var et langt parti!
I mesterklassen Kom Jan Montgomery og Hans E. Jacobsen bedst fra start med gevinster over Palle Bratholm og Christopher Pedersen.
Jan kom hurtigt til at stå godt og kørte sejren sikkert i hus. Christopher og Hans havde en af deres mange drabelige dyster. Reglen er at når partier bliver kort, så vinder Christopher og når det bliver langt så vinder Hans. Remis er vistnok aldrig forekommet! Denne gang blev partiet langt.

I basis 1 var der succesfuldt og spændende comeback til Aksel Gasbjerg, der ikke har spillet turneringer i henved 15 år.

I basis 2 var der fem hvide gevinster - sådan.