2012 <> 2014

Hillerød Open 2013


23. oktober 2013

Hillerød Open 2013 er slut. Turneringen forløb gnidningsfrit og med rekorddeltagelse på 30 deltagere må turneringen betegnes som en succes. Der deltog ikke ret mange mesterspillere altså en udpræget turnering for bredden, og det er også vældig fint en gang imellem, så er der andre der kan komme til fadet.

Men det blev alligevel to af mesterspillerne der løb af med sejren. Esben Lauge Sørensen og Hans E. Jacobsen delte sejren med 6 point - en score der normalt er nok til en udelt sejr, men det var der ikke tilfældet her. Udover en indbyrdes remis, var der ikke råd til at afgive mange halve point undervejs.
På en delt 3. plads kom Carsten Pedersen og Helge Neesgård-Madsen der samtidig delte ratingpræmien i øverste ratinggruppe. Carsten var med fremme hele turneringen igennem, og havde en god chance mod Esben i sidste runde men missede muligheden for en delt sejr. Begge spillede en rigtig god turnering.

Nr 3. Carsten Pedersen kan smile selv om han netop har tabt en kvalitet!

I ratinggruppen fra fra 1500 - 1699 blev Henrik Holm indhentet af Ole Rasmussen i turneringens allersidste parti som Ole vandt. Holm havde fået et uheldigt sidste runde match mod første seedede Arne Øland.

I ratinggruppen fra 1300 - 1499 var der rigtig mange, der kunne løbe med præmien. Spørgsmålet var, hvem der kunne vinde i sidste runde. Det lykkedes for Torben B. Jensen og Albert Lyng Petersen, der begge vandt over højere ratede spillere, og derfor fortjent delte præmien med flotte 4 point og stor ratingfremgang til begge.

Endelig vandt Jens C. Hviid ratinggruppen op til 1299. Selv om Jens tabte i sidste runde var der ingen der kunne nå op på de flotte 3,5 point. Nærmest var storebror Hans Henrik Hviid med 3 point. Begge vandt en masse rating!

For slutstilling og nye ratingtal - se skemaet:


19. oktober 2013

Runden er lagt til sidste runde af Hillerød Open. Der er afbud fra Jan Pedersen og Torben W. Pedersen. De er derfor begge noteret for et nul i sidste runde, hvor man ikke længere kan få et halvt point ved afbud.

Skemaet indeholder nu også ny rating. Tallet gælder før det sidst parti er spillet. Taber man i sidste runde bliver man stående på det pågældende ratingtal. Vinder man eller spiller remis, stiger tallet!

Ikke spillede partier har en streg igennem resultat, som betyder at det ikke er rated.

16. oktober 2013

Alt er åbent før sidste runde. Esben, Carsten og Hans har 5 point og lige efter følger David C. med 4,5 - og de fire spillere skal mødes indbyrdes i sidste runde.
Hans vandt lidt heldigt over Arne, der lavede en fatal overseelse i en nogenlunde lige stilling og Carsten vandt hurtigt materiale fra Morten og kørte pointet hjem.

I ratinggruppe 1 (1700-1899) fører Carsten Pedersen med 5 point.
I ratinggruppe 2 (1500-1699) er det Henrik Holm der topper med 4 point og et helt point ned til de næste.
I ratinggruppe 3 (1300-1499) fører Jan Pedersen med 3,5 point, men Jan kan ikke spille i sidste runde og bliver sikker indhentet.
I ratinggruppe 4 (1000-1299) er Jans Carl Hviid suverænt i spidsen med 3,5 point.

12. oktober 2013

Skolernes efterårsferie har skabt mandefald - dvs. afbud fra 5 spillere. Det drejer sig om Esben, David, Jan, Albert og Erik. Det betyder igen et ulige deltagerantal og dermed en oversidder. Denne gang er det John Schølin der får et point uden kamp.

9. oktober 2013

Esben er alene i spidsen efter sejr over Morten. Carsten og Hans spillede en kort, men indholdsrig remis og David Christophersen nåede op på 4 point efter sejr over Henrik Holm. Dagens overraskelse stod Stig for da han holdt et langt slutspil remis mod Flemming Borg.

Med to runder igen er det også tid til at se på hvem der fører de forskellige præmiegrupper:
I ratinggruppe 1 (1700-1899) fører Carsten Pedersen og David Christophersen med 4 point.
I ratinggruppe 2 (1500-1699) er det Henrik Holm og Ole Rasmussen der i øjeblikket topper med 3 point
I ratinggruppe 3 (1300-1499) deler Jan Pedersen og Torben B. Jensen føringen ligeledes med 3 point
I ratinggruppe 4 (1000-1299) er Jans Carl Hviid alene i spidsen med 2½ point.

6. oktober 2013

Ikke færre end 5 afbud til 5. runde betyder at der igen er en oversidder. Det er denne gang Bernhard Sørensen der får et gratis point. Fire ud af de fem har nu haft 2 afbud og kan efter reglerne ikke have flere afbud med et halvt point på tavlen.
For rundelægning - se skemaet:

1. oktober 2013

Resultaterne fra 4. runde gjorde at flere kom med i toppen. Esben og Hans spillede remis i topopgøret og det gav plads til at Morten Kühn med sejr over Flemming Borg og Carsten Pedersen med gevinst over Arne Øland nåede op på en 4-delt førsteplads. Der var dramatik i partiet mellem Frands Og Henrik Holm. Frands havde glemt at notere et træk og overskred tiden i den tro at tidsnøden var overstået.

29. september 2013

Der er indløbet tre afbud til 4. runde. Det er fra Torben W.Petersen, Bernhard Sørensen og Ole Rasmussen. Det giver desværre et ulige antal spillere. Oversidder med sejr uden kamp bliver Hardy Hansen.

25. september 2013

Esben og Hans er de eneste tilbage med maksimum point! Rundens overraskende sejre stod Morten Kühn og Thue Rabjerg for. For øvrige resultater se skemaet:

22. september 2013

To afbud til 3. runde fra Viggo Sørensen og David Christophersen betyder et lige antal spillere og ingen oversiddere.

17. september 2013

Kun fire spillere tilbage på maksimum efter 2 runder - Esben L. Sørensen, Flemming Borg, Hans E. Jacobsen og som en lille overraskelse - Henrik Holm, der vandt over Lars Erik Linderod. Endnu engang stod Hans Henrik Hviid for en stor positiv overraskelse ved at opnå remis mod Carsten Pedersen. For øvrige resultater - se skemaet!

15. september 2013

Til 2. runde har der været tre afbud - Torben B. Jensen, Benny Nielsen og Thue Rabjerg. De er derfor udgået af rundelægningen, men noteres for et halvt point på tavlen. Det betyder desværre et ulige antal deltagere til 2. runde, og det giver en oversidder, som noteres for 1 point. Oversidder blev Stig Svensson.

10. september 2013

Det store spørgsmål i første runde af en Dansk Schweizer turnering er hvor mange overraskelser der vil være.
I Hillerød Open var der optræk til en hel del sensationer men de fleste udeblev. På 1. bræt måtte Arne Øland kæmpe både hårdt og længe for at knække Bernhard, der havde flere store chancer undervejs. Også Daniel Larsen havde en rigtig god mulighed mod Esben der satsede for hårdt. Men i sidste ende blev det Hans Henrik Hviid der stod for den eneste sejr til underhundene mod Orla E. Jørgensen. Erik Holm fik remis mod David Christophersen og det var også en rigtig fin præstation.

9. september 2013

Turneringssystemet er Dansk Schweizer. Det betyder at det grundlæggende princip er at øverste halvdel møder nederste halvdel i grupper med samme pointtal.

Særlig regel i denne turnering: Det er muligt at have op til to afbud hvor man udgår af rundelægningen og opnår 0,5 point i tabellen. Afbud efter denne regel skal foretages senest lørdag aften før næste runde om tirsdagen.

I løbet af søndagen offentliggøres rundelægningen til næste runde og derefter kan der ikke længere sendes afbud efter denne regel.
To spillere har afbud til 1. runde efter denne regel.

Undtagelse: Det er ikke muligt at benytte reglen i sidste runde. Man kunne forestille sig situationer hvor en spiller kunne sikre sig præmie ved afbud. Det ville ikke være fair.

Point opnået ved afbud tæller ikke med i den løbende NSU-grand prix serie.

En lille ændring til betænkningstiden: 105 minutter til 40 træk, derefter 30 minutter til resten af partiet. Ændringen skyldes at med den annoncerede betænkningstid ville det ikke være muligt at få turneringen ELO-rated.