2013 <> 2015

Hillerød Open 2014


8. oktober 2014

Hillerød Open 2014 er færdigspillet og turneringen blev på mange måder en succes. Der var rekorddeltagelse med 36 spillere, mange overraskende resultater undervejs og flere nye unge talenter der viste deres potentiale. Sebastian Dam, Thomas Surlykke og Rasmus Rabjerg spillede alle en flot turnering, og vandt både præmier og rating.

Peter Birk Petersen Tåstrup satte sig grundigt på førstepladsen med 6½ point. Overraskende for mange var det nok, at Arne Øland både blev vinder af øverste ratinggruppe og nr. 2 i den samlede stilling, men Arne er en snu spiller, der vinder mange partier på at modstanderen tror stillingen er vundet for dem selv.

Sebastian Dam vandt fortjent ratingruppe 2 foran Thomas Surlykke. Begge spillede fremragende i deres første turnering i klubben.

I ratinggruppe 3 blev Rasmus Rabjerg indhentet på målstregen af en flok godt spillende veteraner - Erik Hvalsøe, Erik Holm og Hardy Hansen. Resultat blev 4 spillere om at dele de to præmier.

Se turneringstabellen.

1. oktober 2014

Peter Birk fortsætter sine flotte stime. I 6. runde spillede Peter stille og roligt Morten Kühn ud af brættet, og vandt en sikker sejr. 6 af 6 er meget flot, og giveraranter en sikker 1. plads allerede før sidste runde. I sikker afstand med 4½ ligger en flot hillerødspillere, som alle vandt i 6. runde - Ib Hother, Christopher Pedersen og Arne Øland.

Arne fører samtidig ratinggruppe 1 foran med Morten Kühn, Henrik Holm og Søren Nygaard, som alle er med i kampen om præmierne i ratinggruppe 1.

I Ratinggruppe 2 fører Sebastian Dam, Viggo Sørensen og Orla E. Jørgensen alle med 3½ point.

Endelig er der en klar favorit i ratinggruppe 3. Hans Rasmus Rabjerg har 3 point - et helt point foran de næste.

28. september 2014

6. runde er lagt. Denne gang med seks afbud, hvilket giver 15 partier der skal afvikles. Det var sidste chance for afbud med ½ point på tavlen. I sidste gælder reglen ikke.

Der er rent topopgør mellem nr. 1 og 2 i stillingen - Peter Birk og Morten Kühn.

24. september 2014

Peter Birk er suveræn i årets udgave af Hillerød Open. Peter vandt endnu et topopgør - denne gang mod Martin Rosenkilde og endda med sort. Peter Birk har 5/5 og virker urørlig.
Morten Kühn er dog også igang med at spille sit livs turnering. Remis mod Ib Hother efter i lang tid at have spillet et slutspil med tårn og 6 bønder mod løber og 8 bønder, betyder at Morten har 2. pladsen alene med 4 point.
For øvrige resultater se skemaet.

21. september 2014

Hvor stor er sandsynligheden for at et ulige antal spillere melder afbud til en runde og dermed skaber en oversidder? Man skulle tro det var 50%, men i Hillerød Open er det sket 4 gange ud af 5 - altså 80%.
Til 5. runde er der indløbet 5 afbud, og det betyder at Arne Feldung bliver oversidder og får et point på tavlen.

16. september 2014

Fjerde runde af Hillerød Open blev en aften med store overraskelser. Flere favoritter fejlede i gode stillinger, mens andre blev overspillet. Det var også ungdommens aften med sejre til Rasmus Rabjerg, Thomas Surlykke og Daniel Larsen.
I aftenes ene topopgør blev Ib Hother i en god stilling overlistet af Peter Birk, der nu er den eneste tilbage med maksimum 4 af 4.
I det andet topopgør overså Christopher et enkelt træk i en vunden stilling, og så slog Morten Kühn til, som han har gjort flere gange før. En stor positiv overraskelse at Morten er helt med fremme i toppen.
Partiet mellem Carsten Pedersen og Daniel Larsen tegnede på forhånd spændende - en ung slagsbror mod en ældre udgave af samme støbning. Carsten fik sin Albins modgambit rent ind, men glemte at snøre sækken, og så slog Daniel kontra og vandt højst overraskende et meget underholdende parti.
Den sidste store overraskelse stod Rasmus Rabjerg for, da han tilsyneladende i overbevisende stil udspillede sin langt højere ratede modstander. En flot præstation af Rasmus.
For øvrige resultater - se skemaet!

14. september 2014

Stort mandefald til 4. runde. Ikke færre end 7 afbud gør, at der i 4. runde kun bliver spillet 13 partier. Det ulige antal afbud giver desværre igen en oversidder. Denne gang er det John Schølin der var uheldig, men til gengæld får et gratis point.

9. september 2014

Favoritterne er ved at skille sig ud. De tre højeste ratede - Ib Hother, Peter Birk og Martin Rosenkilde - er de eneste tilbage med 3 af 3. Lige efter følger Christopher Pedersen, der vandt turneringens første favoritopgør mod Hasso Schütze, samt Morten Kühn der som eneste ikke-mesterspiller blander sig i toppen. Morten vandt et sejt parti mod formanden og webmasteren og har også 2,5 point.
Længere nede fortsætter Sebastian Dam med at overraske. I 3. runde vandt Sebastian over Fl. Borg på under 20 træk. Afan Jahic har også overrasket positivt og fik remis mod Poul Pedersen. For øvrige resultater - se skemaet.

7. september 2014

Tredje runde er lagt og med kun et afbud, blev der en oversidder, der vinder uden kamp. Det blev Rasmus Ranbjerg der får et gratis point.

Partierne fra anden runde er indtastet og kan gennemspilles. Tryk på "Direkte link" øverst i skemaet og vælg derefter "Partier".

3. september 2014

Anden runde gav også et par overraskelser og de kom indefra sidelokalet, hvor Søren Nygaard vandt over Carsten Pedersen og Morten Kühn måtte nøjes med remis mod Orla E. Jørgensen. I hovedlokalet vandt Viggo Sørensen efter en flot slutkombination over Birger Jarulf. Ellers vandt favoritterne, og syv spillere er tilbage med maskimum.

31. august 2014

Anden runde er lagt og med kun et afbud, blev der en oversidder, der vinder uden kamp. Det blev Albert Emil Lyng Petersen.

Partierne fra første runde er indtastet og kan gennemspilles. Tryk på "Direkte link" øverst i skemaet og vælg derefter "Partier".

27. august 2014.

Første runde er altid favoritrunden i en Schweizerturnering. Øverste halvdel møder nederste halvdel og ratingforskellen er stor. Alligevel sker der altid overraskelser og det skete også i Hillerød Open 2014.
Sebastian Dam har opholdt sig en del år i udlandet og mødte op med et 5-6 år gammelt ratingtal fra Øbro. Men Sebastian spillede et flot parti, og vandt over formanden og webmasteren. Det bliver spændende at følge Sebastian længere fremme i turneringen.

En anden stor overraskelse var at Hans Henrik Hviid var i stand til at vinde over Birger Jarulff fra Frederiksværk.

Poul Pedersen gjorde come-back efter flere års pause og spillede remis mod Arne Feldung. I alle andre partier levede favoritterne og til værdigheden, selv om mange underdogs strittede gevaldigt imod.