Kvik links:

Intro video


Sponsorer 
 


Frivillig støtte indbetaling

 

2015-16 <> 2017-18

Mesterrækken 2016-17


Hillerød 2


13. marts 2017

Af Lars Kjøller Nilsson

OPRYKNING!

Så lykkedes det endelig at bevæge os i den rette retning fra M-rækken, hvor vores 2. hold har ´boltret` sig i 21 sæsoner i træk!
Vi kan efter gårsdagens 4½-3½ sejr over Frederikssund kalde os divisionshold fra næste sæson.

Lidt om den sidste kamp i M-rækken:

Vores topscorer Søren vandt hurtigt. I en ellers længe lige stilling, vandt Søren en bonde, og modstanderen gav op!
Svenne bukkede under og gik mat i en ellers vundet stilling.
Jeg vandt trods en megafejl: Tårn i slag - men min stilling kunne bære det.
Erland tabte helt uforklarligt på tid i en god stilling med merbonde.
N.P spillede en noget begivenhedsløs remis.
Christopher "snød" sin modstander i bedste Christopher-stil: Dvs. skidt åbningsspil, bide sig fast i bordet - kæmpe som en hest og slå til, når chancen byder sig!
Monty stod fint, men noget gik galt - og var i overhængende tabsfare, men kæmpet flot en remis hjem.
Vores stærke ankermand Thomas stod fantastisk, men fik fjollet sine fribønder væk og måtte nøjes med remis.

Scorere på holdet, som med 44½ point desværre var 1 point efter det, vi alle tror er klubrekorden, nemlig 3. holdets 45½ point i sidste sæson.

Søren 6½ / 7
N.P 5½ / 7
Thomas 5 / 6
Christopher 5 / 6
Nilsson 5 / 6
Svenne 5 / 7
Monty 4½ / 6
Erland 3½ / 6

Kleiminger 2 / 2
Rødgaard 1 / 1
Palle 1 / 1
Hans ½ / 1

Vi "stjal" 72 ratingpoint fra vores modstandere i denne uforglemmelige sæson.

Bliver spændende, at møde hold som Furesø, Helsingør, K41 2, ØBRO 2 osv. næste sæson. Vil mene, vi har ok chancer for overlevelse i 2. division.

Tak til alle på holdet og omkring holdet for en fed sæson. Det gør det nemt og sjovt at være holdleder.

1. marts 2017

Af Lars Nilsson.

Rekordernes år!

Her gik holdlederen og troede at to gange 8-0 på en sæson var vildt! Men men men....... Holdet i år ER først og fremmest ET hold - usædvanlig god holdånd, koncentration OG ikke mindst respekt for ALLE vores modstandere!
Dette har været opskriften hele vejen. Gode reserver når vi har afbud osv.
Så på mange måder en usædvanlig tirsdag aften gjorde, at vi IGEN vandt 8-0! Denne gang over et stabilt og godt Fredensborg-hold.

Der var ikke mange dikke-darer undervejs. Jeg så forløbet således fra min stol på 7.brættet:

Først færdig var Søren, som direkte ud af åbningen vandt en officer! Jeg nåede desværre aldrig at se hvorledes.
Ret hurtigt derefter Svenne, som i Hillerød-varianten mod Kongeindisk fuldstændigt og på NO-TIME! battede modstanderen ud af brættet.
Så trillede der fire gevinster mere ind efter ca. 2 ½ times spil. Først Monty på 3.bræt i en fin sicilianer med sort.
Derefter en typisk NP-gevinst, dvs. lige spil - afslå remis, og vise sublim slutspils-teknik. Det er virkelig noget en holdleder synes om, ikke så meget risiko og vupti!
Ut vandt efter et fint kvalitetsoffer. Men IGEN elendigt åbningsspil, den går ikke i 2.div.
Vores normale 1.bræt , i gårsdagens kamp på 2.bræt: Thomas, vandt også stensikkert - og har vel pt. sit højeste ratingtal ever! 6-0.
Og tilbage sad Christopher på 4.bræt med et fordelagtigt slutspil, L+5 b mod S+4 b, og vores nye medlem IM John Rødgaard der havde ´snydt` sin modstander for en bonde, som blev udbygget med yderligere en bonde. Christopher fik via diverse omveje = læs vanskelig gevinstførelse gjort arbejdet færdigt og vandt.
Stærke aktive officerer og Johns splitbønder gjorde, at der var en del tekniske vanskeligheder med gevinstførelsen på bræt 1 (dvs. for os dødelige M-spillere!). Men se´føli kunne John sit gebet og vandt et langt parti over en flot kæmpende Kim Nyvang.

Tre gange 8-0 og en 7½-½ sejr (holdlederen missede....) gør at dette må nærme sig en suveræn rekord for et Hillerød-hold?

Nu er 2½ point i sidste kamp mod Frederikssund nok til oprykningen. Men vi vil gøre meget for at udbygge vores foreløbig vilde 40 point til meget mere!

30. januar 2017

REKORDERNES år for 2. holdet!

Sikke en sæson. 4 - 4 mod Roskilde, og det var via 8 remiser!
Endnu en ting ingen af os har prøvet før.

Ikke meget at skrive om. Søren og Jan tog hurtige halve, begge med sort - så helt fint.
Det blev hurtigt fulgt op af to halve af vores jyske islæt Thomas og NP.
Derefter en halv fra min side. Jeg havde spillet åbningen rigtig dårligt, så jeg var ok tilfreds.
Erland fulgte hurtigt efter med sin halve.
Tilbage sad Svenne og Christopher, begge med problematiske stillinger. Svennes modstander vandt en bonde og tilbød så remis! Den blev se'føli hurtigt accepteret. Christopher spillede et langt parti, hvor han intet modspil havde. Modstanderen vandt en bonde og stod fremragende. Christopher bed sig dog fast i bordet og kæmpede som en løve. Fik byttet af til et bondeslutspil med 2 b mod 3, lykkedes at få byttet af på D-fløjen, så de endte op med at modstanderen havde en randbonde. Men Christopher kunne nå i hjørnet - og dermed sikrede vores Benjamin en MEGET vigtig halv. Så sejt af Christopher!

P.t. fører vi med 1½ point til Roskilde og 2½ point ned til Sjælsø.

Næste runde spilles TIRSDAG d. 28/2 hjemme mod Fredensborg. Den dag kender vi resultatet af Sjælsøs kamp mod Roskilde, som spilles om søndagen.

17. januar 2017

Helsingør 2 - Hillerød 2: 0 - 8

Af "Den stolte holdleder Lars Nilsson".

Det er med Montys ord, svært at bevare pessimismen!

8-0 for anden gang i denne sæson, intet mindre end fantastisk flot!
Det kræver selvfølgelig også noget held, hvilket vi har været gode til at opsøge denne sæson.

Thomas havde en stærk binding på en S på f6 hele partiet, og vandt i fin stil over Gerner Carlsson på bræt 1.

Erland brugte MEGET tid på at overskue de forskellige tricks med sort mod en morra-gambit. Vores mand holdt hovedet iskoldt, gav bonden tilbage, for at plante en kæmpeged på c4, nappe en bonde på a3 og køre det stilrent i hus.

Christophers parti udviklede sig til et typisk Christopher-parti: Modstanderen ofrede løs - fik mega-angreb, kiksede ifølge Christopher en gevinst eller to! Heldigvis løb modstanderen tør for patroner, og vores 3. bræt kørte hele pointet i hus.

NP spillede en franskmand, stod vel lidt i underkanten, da Michael Mæchel tilbød remis. Heldigvis afslog NP og slutspil, det kan vores lynmester altså godt finde ud af. Hans løber var klart springeren overlegen i et T+L mod T+S + 5 b slutspil.

Vores stærke reserve Poul var første mand færdig. En fuldkommen positionel nedspilning af sin modstander - og der var aldrig tvivl om udfaldet! Poul var iøvrigt med i stedet for Monty som slår sig løs i Prag, bl.a. med en gevinst over en russisk GM!


Thomas Hall (Helsingør 2) - Søren Bull Andersen (Hillerød 2)

Søren var sidste mand færdig. I et kæmpe bravålla-slag havde vores mand, da røgen lettede efter træk 40: 2T+L+f bonde samt passiv K på baglinien mod 2T+g-b-c-d bønder. Søren byttede et T, nakkede g-bonden, og kørte flot f-bonden ned med matangreb. En rigtig sej holdindsats IGEN af vores topscorer. Se billede af Søren og hans modstander Thomas Hall.

Holdlederen spillede et fornuftigt parti. Min modstander Erik Hedegaard ofrede en kvalitet på c3 i en sicilianer, fik også en bonde på e4, men hvid havde godt styr på tingene. Dvs. lige indtil en tvungen D-afbytning efter jeg havde givet kvaliteten tilbage. Dog var min stilling fortsat fin, da Erik bommede sit Tårn.

Svenne var sort mod en modstander som byttede ALT, hvad han kom i nærheden af, afslog fornuftigt remis og kørte et T+S mod T+L og 4b hver sikkert i hus.

Nu ser vi optimistisk - men også køligt frem til topkampen i r5 i Roskilde, som er 1½ point efter vores vanvittige 28 point (7 i snit!!).

12. december 2016

Hillerød 2 - Allerød 2: 7½ - ½

Drømmen lever

Drømmen om to Hillerød-hold i Divisionsturneringen lever stadig. Hillerød 2 vandt store 7½-½ over Allerød 2.
Lars Kjøller Nilsson beskriver drømmen om Hillerød 2's oprykning fra Mesterrækken:

Af Lars Kjøller Nilsson

Hvis vi var et bundesliga-hold i fodbold, ville der IKKE herske tvivl om sæsonens udfald! Når der føres ved julepausen - så køres den hjem.....

Denne sæson SKAL det være.

Vi har ifølge Dr.ELO overpræsteret i alle tre kampe hidtil:
8-0 over Egedal/Jyllinge, fulgt op af en flot 4½-3½ over Sjælsø uden vores normale 1.bræt. Blev søndag fulgt godt op med en stensikker 7½-½ sejr over vores "gamle" onde ånd Allerød 2. Kun undertegnede skuffede med en bleg remis. Resten var sikker sikker kørsel.
"Hemmeligheden" er en super holdånd, godt kammeratskab og gode reserver!

Ser frem til fire fede søndage først i det nye år. Næste kamp er ude mod Helsingør 2 søndag d.15/1.

Scorer indtil nu
Søren 3 / 3
Monty 2½ / 3
NP 2½ / 3
Svenne 2½ / 3
Thomas 2 / 2
Erland 2 / 3
Christopher 1½ / 2
Nilsson 1½ / 2
Poul K. 1 / 1
Palle S. 1 / 1
Hans.E.J. ½ / 1

21. november 2016

Sjælsø 1 - Hillerød 2: 3½ - 4½

Hillerød 2 spillede ude mod Sjælsø i rækkens absolutte topkamp. Med afbud fra 1. bræt - Thomas - lignede det på forhånd en svær kamp med en forventet lille sejr til Sjælsø. Men Hillerød kæmpede over evne og vendte det hele til en sejr på 4½-3½. Et superresultat som gør, at Hillerød nu har fået et lille, men markant forspring til Sjælsø.

7. november 2016

Hillerød 2 - Egedal-Jyllinge 1: 8 - 0

I mesterrækken kom Hillerød 2 godt i gang med en maksimal sejr på 8-0 over Egedal-Jyllinge. Meget flot resultat - men også forventeligt med en stor sejr. De første resultater i Mesterrækken viser tydeligt, at der er 3 stærke hold og 3-4 betydeligt svagere. Så er der Fredensborg, som måske kan blande sig blandt de bedste.