Kvik links:

Intro video


Sponsorer




 


Frivillig støtte indbetaling

 

2007-08 <> 2009-10

Klub turnering 2008-09


 9. runde B-gruppen - 1. april 2009

B-gruppen fik et lidt rodet forløb med oprindelig 11-12 tilmeldte, men da flere trådte ud undervejs var der kun 8 der fuldførte turneringen. Hvis man renser listen for partier spillede mod udgåede spillere ser tavlen således ud:

 

Som ventet kom kampen til at stå mellem den 'genopstandne' Poul Kleiminger og Poul Pedersen. Det blev det indbyrdes parti der kom til at afgøre 1. pladsen og det faldt ud til Kleimingers fordel. Dermed er Kleiminger tilbage igen ved fuld styrke og vi glæder os til at se ham næste år i mesterklassen!

 9. runde - 31.marts 2009

Ib Hother Andersen vandt sit 4. klubmesterskab efter en stabil og overbevisende indsats især i den sidste halvdel af turneringen, hvor Ib vandt 5 partier i træk! Det kunne ingen af konkurrenterne matche.
Det lignede ellers længe et første klubmesterskab til Sofus, der i suveræn stil vandt over alle sine nærmeste forfølgere. Men det hjælper så lidt, når han bagefter taber til et par spillerne fra bunden af tabellen.
Sofus vil sikkert ærgre sig grundigt et stykke tid og kommer derefter helt sikkert igen.
Hans var også længe med fremme men havde et par ærgerlige udfald mod Sofus og Ib.
Frands spillede en god turnering og smuttede lige netop foran Christopher i slutstillingen.
De øvrige deltagere ville sikkert gerne have gjort det meget bedre - ikke mindst Esben der slet ikke kunne få gang i scoringen. Men det sker jo for de fleste engang imellem.

Et stort tillykke til Ib der i øjeblikket behersker klubbens turneringen. Han er svær at vælte af pinden!

B-gruppen vender jeg tilbage til i morgen!

 8. runde - 17. marts 2009

Så gik det galt for Sofus. Mod Ole kiksede Sofus sit kære Marshallangreb i spansk. Sofus fik aldrig noget for bonden, ofrede en til og fik stadig ikke noget angreb og blev til sidst kørt over. Godt spillet af Ole. Da Sofus i sidste uge måtte afgive en remis til Laurids, er der pludselig kommet spænding i kampen om klubmeterskabet. Ib har nemlig sat maskrinen i gang og vinder efterhånden sine partier ret nemt. Denne gang gik det ud over Henrik Damgaard. Frands har ligeledes sat en slutspurt ind, og har nu vundet over både Christopher og Hans. I dagens sifste parti kom Esben endelig på tavlen med en sejr over Wojciech.

I B-gruppen er Poul Kleiminger ved at sætte sig igennem. I topkampen måtte Stig bøje sig for overmagten. I de øvrige partier vandt Poul over Evald, Erik over Langer og H3 over Helge.

 7. runde - 4. marts 2009

Sofus fortsætter sin flotte stime. Denne gang gik det ud over Wojciech, der blev løbet over ende i en dragevariant. Selv om Sofus er et par partier bagud, så kan han nu tåle at tabe et parti uden at kunne hentes! Ib overtog 2. pladsen ved at slå Hans, mens Christopher også hænger på efter sejr over Ole. Frands og Laurids delte point i det sidste parti.

I b-gruppen vandt Poul Kleiminger over Langer, mens Stig slog Helge. H3 og Poul spillede remis og det samme gjorde Evald og Erik efter at Evald havde overset en mat i 1.

6. runde - 17. februar 2009

Esben kan stadig ikke få sit spil til at køre i klubturneringen. Han forsøgte sig mod Hans med et offer der nok ikke var helt korrekt. Esben fik for lidt angreb ud af ofret og efterhånden var stillingen bare tabt. Ib vandt over Laurids der overså en taktisk finte, men stillingen var dog allerede vanskelig. I det sidste parti vandt Wojciech over Ole, som heller ikke kan få gang i scoringen.
Hans fører med 5 af 6 mens Ib har 4½ af 6. Sofus har maksimum med 4 af 4 men er altså to partier bagud. Også Christopher er med i topkampen, men der er ikke råd til at sætte point til i de kommende runder.

Der var topopgør i B-gruppen hvor Poul Kleiminger sled Poul Pedersen op i langt parti. Stig vandt over Evald og Erik vandt over Helge.
Stig fører foran Poul Kleiminger og Poul Pedersen.

5. runde - 3. februar 2009

Sofus vandt topopgøret mod Hans, og er nu den eneste tilbage med maksimum 4 af 4 + et udsat mod Laurids. Netop Laurids overraskede ved at slå den forsvarende mester Esben og har 3 af 4. Både Christopher og Ib vandt, så stillingen i toppen er meget tæt.
Sofus har dog allerede spillet mod mange af de andre favoritter - og vundet - og må nu affinde sig med at være favorit til mesterskabet, selv om der er 4-5 partier tilbage at spille!

I B-gruppen vandt Evald over Helge, mens de øvrige partier endte remis. Peter Langer fravristede den førende Poul Pedersen en remis. Det sidste parti mellem Poul Kleiminger og H3 var ikke færdigspillet da jeg forlod lokalet, men det så også meget lige ud! Der er desværre efterhånden kun 8 spillere tilbage i B-gruppen der møder op til runderne!

4. runde - 20. januar 2009

I Mesterklassen blev der kun spillet to partier, men det ene var et ret afgørende parti mellem Ib og Christopher. Det blev som ventet et dramatisk parti, hvor Christopher spillede noget optimistisk i forsøget på at komplicere stillingen for at holde Ib fra fadet. Det lykkedes slet ikke. Ib fik en klart vunden stilling med to merbønder, da han pludselig - lidt umotiveret - brugte en masse tid på et rigtigt dårligt træk. Så var Christopher med igen og fik faktisk en fordelagtig stilling efter tidsnøden, hvor de dog enedes om remis.
Det var alt sammen til fordel for Hans, der vandt et meget langt og sejt parti mod Ole, der farsvarede sin Caro-Kann rigtig godt rigtig længe. Nu har webmasteren minsandten 4 af 4 og fører - i hvert fald indtil Sofus har spillet mod Laurids!

I B-gruppen var der følgende resultater:
Poul Pedersen - Erik Hvalsøe 1-0
Peter Langer - Evald Eskildsen 1-0
Stig Lenskjær - Hans Henik Hviid ½-½
Poul Kleiminger - Helge Steffensen 1-0
Poul Pedersen og Peter Langer har lagt sig i spidsen!

3. runde - 5. januar 2009

Fuldt program i M-klassen og stadig ingen remisser efter 3 runder - ret usædvanligt. Også usædvanligt at den forsvarende mester Esben er startet med 0/3. Esben har haft det hårdest mulige udlæg mod Sofus, Chistopher og Ib, men 0/3 er alligvel meget overraskende og skuffende for Esben.
Sofus og Hans vandt for 3. gang i træk og fører men Ib, Christopher og Laurids er lige efter med 2 af 3.

I B_gruppen var der gensyn med Poul Kleiminger der ikke har spillet skak i næsten 10 år. Partiet mod David blev dagens længste og ikke afsluttet da jeg tog hjem, men det lignede en sejr til Poul. I de øvrige partier vandt Langer over Helge, Poul over Stig og Erik over Evald.

2. runde - 2. december 2008

Dagens ret bestod af tre spillede og to udsatte partier i M-klassen.
Højdepunktet og topkampen var Ib mod Sofus. Ib satte med hvid sin sædvanlige tromle i gang, og var ved fuldstændig at løbe sorts stilling overende, da Sofus tryllede et par udsædvanlig lækre forsvarstræk frem af posen. Først opgav Sofus en vital centrumsbonde for noget der lignede at par hævnskakker. Da Ib truede mat i få fandt Sofus et genialt springertræk til f6. Springeren kunne slås af alle mulige brikker, men uanset hvad så fik Sofus modspil med en masse skakker der jagede hvids konge rundt på brættet og samtidig ryddede op i hvids øvrige brikker. Til sidst vandt Sofus slutspillet på fornem vis. En meget flot forsvarspræstation og partiafslutning. Sofus bliver farlig i år!
I de øvrige partier vandt Hans over Henrik og Wojciech over Laurids.

I B-gruppen var der følgende resultater:

Langer - Stig 0-1
H3 - Evald ½-½
Sten - Helge 1-0
David - Poul 0-1 (uden kamp!)

1. runde.

Klubturneringen er startet. Der var fuld program i A-gruppen, mens der var et par udeblivelser uden afbud i B-gruppen.
I B-gruppen vandt Peter Langer over Steen Jørgensen og Erik Hvalsøe over Helge Steffensen. Pga. usikkerhed over det endelige deltagerantal vil der først være skema for B-gruppen på hjemmesiden efter 2. runde.

I A-gruppen eller mesterklassen var der fuldt program og alle partier fik en afgørelse.
Hvem kan vinde mesterskabet i år? Ib er selvfølgelig ratingfavorit, men der er også mange andre forhold der spiller ind i en lokal turnering hvor alle kender hinandens svagheder og styrker ud og ind. Sidste sæsons klubmester Esben er også blandt de oplagte favoritter, men Esben tabte i første runde til Sofus, der i år vil være en alvorlig outsider. Sofus har efterhånden styrken til at spille med om mesterskabet. Endelig er der Christopher og Hans som begge tidligere har været klubmestre og gerne vil blande sig i kampen om mesterskabet. Og så er der jo som regel altid en der overrasker og spiller sit livs turnering. Hvem det bliver i år må vi vente og se!

En lille miniature der viser, at selv meget stærke spillere kan lave grove overseelser - et parti der kan få stor indflydelse på slutstillingen i gruppen:

Hvid: Sofus
Sort: Esben

1. e4 g6 2. d4 Bg7 3. f4 d6 4. Nf3 Bg4 5. Be2 c5 6. c3 Bxf3 7. Bxf3 cxd4 8. cxd4 Qb6 9. e5 dxe5 10. fxe5 Nc6 11. Qa4 O-O-O 12. Bxc6 bxc6 13. Be3 Bxe5 14. Na3 Rxd4 15. Bxd4 Bxd4 16. Rc1

16. - c5?? 17. Qxd4 opgivet


Se oversigt over klubmestre.