Kvik links:

Intro video


Sponsorer




 


Frivillig støtte indbetaling

 

2010-11 <> 2012-13

Klub turnering 2011-12


4. marts

Så blev sidste runde i klubturneringen færdigspillet. Det vil sige B-gruppen er færdigspillet, mens der udestår tre partier i A-gruppen.

B-gruppen blev i den grad præget at nye spændende kræfter. Morten Kühn og Bernhard Sørensen markerede siog fra dag 1, og lagde sig straks i spidsen, og der blev de. Kun Stig så undervejs ud til at kunne true de to i toppen, men måtte nøjes med 3. pladsen. Men også Erik Holm markerede sig flot. En fornem afslutning med 3/4 indikerer at Erik næste år også vil lege med højere oppe. Og der var endnu flere nye spillere med: Daniel Larsen, Benny Jensen og senest Thue Rabjerg fik også lejlighed til at måle sig med klubbens garvede kræfter.

Det bliver spændende at følge de nye i Hillerød Byturnering, som jeg håber alle vil deltage i. Her bliver der også mulighed for at måle sig med spillere fra andre klubber!

 

 

28. marts

Klubmesterskabet blev afgjort før tid - sidste runde spilles først tirsdag den 3. april, men Esben Lauge Sørensen har pga. rejse til udlandet fået afviklet sine sidste to partier og vundet dem!! Dermed blev alle spekulationer om en mangedelt førsteplads gjort til skamme. Først vandt Esben sit udsatte parti mod Christopher, og tirsdag den 27.3. spillede Esben så sidste runde forud mod Hans, et parti hvor begge parter skulle have point for at have chancen for at blive klubmester.

Mens de øvrige fremmødte hyggede sig med foredrag og film om Bobby Fischer, kæmpede Esben og Hans i et tilstødende lokale om klubmesterskabet.
Hvis Hans vandt kunne teoretisk fire spillere komme på en delt førsteplads. Hvis partiet endte remis kunne Esben kun hentes af Hans, hvis han vandt sit udsatte parti mod Christopher. Endelig ville Esben blive klubmester i tilfælde af sejr. Så ville Esben nå 7½ point og det ville ingen kunne nå.
Esben havde hvid og spillede fra start meget koncentreret og målrettet. Esben holdt fast i sin lille åbningsfordel, udbyggede den lige så stille, og lod aldrig Hans komme ind i kampen. Esben spillede stort set fejltrit, og vandt fortjent både partiet og klubmesterskabet.

 

Tillykke til Esben med sit 4. klubmesterskab - det var yderst velfortjent. Esben er - når han er bedst - en uhyggelig stærk og ubehagelig modstander. Esben besidder stort taktisk slagkraft, og når han først har fået øje på modstanderens konge og svaghederne rundt omkring den, så slipper han aldrig fokus, og slår til med stor præcision.
Modsat kan Esben også have turneringer, hvor han specielt efter en dårlig start spiller ukoncentreret og overfladisk.
Men i årets udgave af klubturneringen var det den effektive og farlige Esben vi oplevede, og sejren var både sikker og velfortjent!
De sidste 11 klubmesterskaber er nu blevet delt mellem Christopher, Ib og Esben. Ib har vundet 5, Esben 4, mens Christopher har vundet 2.
Men mon ikke Martin allerede næste sæson vil blande sig i kampen. Allerede i år har Martin klaret sig flot og scoret 6 point - lige efter de førende.

21. marts

Klubturneringens A-gruppe er blevet vanvittig spændende - alle slår alle i toppen. Ib Hother har meldt sig ind i kampen igen med sejre over Christopher og Esben. Samtidig vandt Hans over Martin og dermed er alt fuldstændig åbent. Ib og Martin har afsluttet turneringen og har henholdsvis 6½ og 6. Men Esben og Hans har begge 5½ og to partier tilbage. Christopher har indledt sin tour de force for at indhente de partier han er bagud, og kan sagtens nå op og blande sig i kampen. Afgørende bliver de indbyrdes partier mellem Christopher, Esben og Hans.

I B-gruppen er der kun spænding om 2. pladsen. Morten kan ikke længere indhentes. Bernhard er i øjeblikket nr. 2 men Stig er lige efter før sidste runde.

7. marts

Er generationsskiftet allerede på vej? Det er nok for tidligt at udtale sig om, men ikke desto mindre vandt yngste deltager Martin Percivaldi over den mangeårige klubmester Ib Hother Andersen. Ib er inde i en periode, hvor han kommer for meget i tidsnød og det koster - nu for anden runde i træk. Favoritværdigheden til den endelige sejr ligger nu hos Esben, der vandt over Laurids. Ganske vist er Martin ½ point foran Esben, men Esben mangler tre partier mod Martins ene. Endelig er der Christopher, der har alt for lidt tid til skak og er kommet langt bagud i spillede partier.

I B-gruppen fortsætter Morten og Bernhard deres overbevisende spil, og har lagt beslag på de to øverste pladser foran alle de garvede kræfter. Et nyt medlem Thue Rabjerg har overtaget Evalds plads i turneringen. Velkommen til Thue!

7. februar

I A-gruppen vandt Hans overraskende med sort over favoritten Ib, mens Martin og Laurids spillede remis. Det betyder at stillingen er åbnet helt op igen - mange kan pludselig vinde klubmesterskabet.
I B-gruppen mistede Morten sit første halve point da Stig holdt remis. Morten fører dog fortsat klart foran Stig efterfulgt af H3 og Bernhard.

11. januar

Fuldt program i A-gruppen hvor favoritterne Ib og Esben vandt igen, og de har nu lagt sig i spidsen i kampen om klubmesterskabet. Prestigeopgøret mellem elev og læremester (Martin og Christopher) endte remis efter lang kamp.

I B-gruppen er der kommet to nye spillere med. Det betød en lidt anden rundelægning end planlagt, men det ændrede ikke på at Morten Kühn fortsat dominerer og vinder alt hvad han rører ved. Morten har nu 5 af 5.

14. december

Morten Kühn fortsætter med at vinde i B-rækken og har nu 4 af 4.
Stig havde et næsten endegyldigt angreb – kunne måske have ofret et tårn, men Bernhard afgjorde sagen ved at sælge damen.
Peter og Erik havde en kompliceret stilling med en lille fordel til Erik. Men det var vanskeligt at finde et gennembrud – så remis.
Jacob overså, at et tårn stod i slag ot tabte til Jan.
H3 fik hurtigt en lille fordel, som han endte med at forvandle til en afgørende fordel ved at bytte sit tårn for en løber og en bonde, og derved få en fritløbende bonde.

30. november

I B-gruppen var der topopgør mellem de to nye medlemmer - Bernhard Sørensen og Morten Kühn. Begge havde vundet de to første partier og har tydeligt markeret at de klart har spillestyrke til at være med i toppen af gruppe B. I dagens parti var det Morten der fik overtaget og fik lukket Bernhards kongefløj inde på baglinien. De øvrige resultater fra runden fremgår af skemaet nedenfor.

I A-gruppen har Flemming Borg trukket sig og det giver et gratis point til alle. I 3. runde var den nykårede DM i skoleskak Martin i tovene mod Frands, men fik kæmpet en remis i land ved sejt forsvar.

8. november

Klubturnering 2011/12 er skudt i gang med mange nye spændende navne på startlisten.
I A-gruppen er der gensyn med Flemming Borg, som var meget aktiv i klubben for år tilbage.
Ikke færre end fire tidligere klubemestre er på startlisten - Ib Hother, Esben, Christopher og Hans har alle vundet klubmesterskabet flere gange og må være favoritter. Dertil kommer Martin Percivaldi, som måske i år er kommet så langt at han kan true nogle af de garvede kræfter. Og så er der Frands, som er i storform for tiden...
Resultaterne fra første runde:

Laurids Paulsen - Henrik Holm 1-0
Ib Hother Andersen - Frands Lavrsen 1-0
Martin Percivaldi - Esben Lauge Sørensen ½-½
Flemming Borg - Hans E. Jacobsen 0-1
Christopher Pedersen - Ole Rasmussen udsat

I B-gruppen er der ikke færre end tre nye spændende navne på deltagerlisten og to af dem lagde endda ud med sejre. Velkommen i klubben til Morten Kühn, Erik Holm og Bernhard Sørensen. Resultater fra 1. runde:

Bernhard Sørensen - Peter Langer 1-0
Hans Henrik Hviid - Torben B. Jensen 0-1
Jan Pedersen - Leif Pedersen 1-0
Erik Holm - Morten Kühn 0-1
Evald Eskildsen - Erik Hvalsøe 0-1
Stig Lenskjær - Jacob Hein ½-½