Kvik links:

Intro video


Sponsorer




 


Frivillig støtte indbetaling

 

2012-13 <> 2014-15

Klub turnering 2013-14


8. april 2014

I A-gruppen var der udelukkende favoritsejre i sidste runde. Det betød ingen ædringer i den samlede stilling. Martin Percivaldi vandt sit andet klubmesterskab med 8½ point af 9. Kun Christopher fik en remis. Martin har indledt et sandt herredømme i klubben, som det bliver svært at bryde. Martin bliver jo næppe svagere de kommende år.

Et stort tillykke til Martin!

Ib Hother Andersen fik en lige så sikker 2. plads, men et helt point efter. Christopher blev nummer tre lige foran Esben, der spillede sig gevaldig op i løbet af turneringen. De sidste seks deltagere er næppe helt tilfredse med resultatet.

I B-gruppen fik Torben Brieghel Jensen noget af et gennembrud. 8 af 9 er en fremragende score i en række, hvor det undervejs så ud til, at alle andre kunne slå alle. Kun Stig formåede at vinde over sejrherren og blev nr. 2 foran Jacob Hein.
Peter Langer førte an i stort midterfelt og blev nr. 4.

Der er som altid præmieoverrækkelse i forbindelse med generalforsamlingen den 22. april.

 

 

1. april 2014

I A-gruppen skete der ikke de store forskydninger. Arne overraskede ved at vinde over en meget aggressiv Christopher, mens Ib og Esben vandt favoritsejre. Ole mangler et par udsatte før sidste runde spilles.
I B-rækken vandt Torben noget heldigt over Langer, og bragte sig dermed 1 helt point foran Stig og Jacob før sidste runde.
Langer spillede ellers et udmærket parti, men man skal altid passe på matter i bunden! I de øvrige kampe vandt Bernhard, Thue, Jacob og Erik Holm i en gruppe, hvor det virker som om alle kan slå alle.

26. marts 2014

Martin Percivaldi levede op til favoritværdigheden og slog sin nærmeste rival Ib i et afgørende parti og blev dermed reelt klubmester for 2. gang. Så hjalp det ikke Christopher så meget at han vandt et langt slutspil over Hans.

I B-gruppen fik Stig kun remis mod Hvalsøe og Torben vandt over H3. Det gav et lille plus til Torben i kampen om 1. pladsen i B-gruppen inden sidste runde.

19. marts 2014

Martin og Ib fortsætter det høje scoringstempo, mens Christopher tabte terræn efter tab til Esben. Næste runde mødes Ib og Martin i et meget afgørende parti. Laurids følger stadig rigtig godt med, og har 4 point efter en ganske vist heldig sejr over Morten. Men også heldige sejre tæller.

I B-gruppen var dagens største overraskelse, at helten fra Capelle-le-grande - Bernhard mødte sin overmand i form af Hardy, der spillede aldeles respektløs, og løb Bernhards kongestilling over ende.
Stig spillede med lumske fælder og tilbød en bonde til Jan, som bed på og tabte dronningen.
Hans Henrik Hviid vandt et godt parti over Erik Hvalsøe, og rykkede frem i stillingen ligesom Jacob Hein, der snød Daniel. Endelig vandt Thue over Afan og Erik over Benny.

12. marts 2014

En runde præget af mange sygdomsafbud - særligt i B-gruppen.
I A-gruppen bliver det mere og mere tydeligt at klubmesterskabet bliver en affære mellem Martin, Christopher og Ib. Ingen andre kan nå at blande sig i den duel.

I B-gruppen mødte Torben sit Waterloo i form af Stig. Efter fem sejre på stribe gik det galt mod en beslutsom Stig. Det åbnede lidt op for gruppen igen. I det andet topopgør vandt Daniel over Langer og er tilbage i kampen. I det sidste parti kom Rasmus på tavlen med sejr over Hardy!

 4. februar 2014

Der var små sensationer i luften, men de blev kun delvist realiseret. Arne havde rigtig godt fat i Martin, men i sidste ende var det alligevel favoritten, der trak det længste strå.
Ole havde efter sigende en mat i 3 mod Esben,men overså den og endte i stedet med at måtte kæmpe for remis med kvalitet nede. Det opnåede Ole ved at opbygge en fæstning.

Aftenens topopgør stod mellem Christopher og Ib. Men partiet endte hurtigt remis uden jeg rigtig nåede at se hvad der skete.
Laurids bliver ved at vinde - denne gang over Frands, som netop havde holdt et fint foredrag om Nimzowitsch forsvar, men det hjalp ikke.
I det sidste parti vandt formanden over næstformanden og opretholdt dermed den interne hakkeorden i bestyrelsen.

I B-gruppen måtte topopgøret mellem Jan og Torben udsættes pga. sygdom. For øvrige resultater - se skemaer.

22. januar 2014

En aften med overraskelser i A-gruppen. Morten vandt et godt parti over Esben og Ole vandt overraskende over Arne. Samtidig forlød det i sidelokalet at Laurids var ved at få fat i Martin, men her stoppede overraskelserne alligevel. Martin vandt og det samme gjorde Christopher over Frands.

I B-gruppen var der rigtigt topopgør mellem Daniel og Torben. Torben fik godt fat og Daniel kom i en uoverskuelig tidsnød, som han ikke overlevede. Torben fører med 4 af 4. For øvrige resultater - se skemaer.

8. januar 2014

Der var to vigtige topopgør i 3 .runde i A-gruppen. Christopher og Martin spillede remis efter lang sej kamp, mens Ib hurtigt fik overtaget mod Esben med en utraditionel gambit. Derefter kørte Ib fordelen sikkert i hus. Dagens overraskelse stod Laurids for, da han vandt over Arne.
I B-gruppen er det Daniel og Torben der - ikke overraskende - har taget spidsen med 3 af 3. Begge er rigtig god form efter at have spillet NSU-turnering i weekenden.

5. januar 2014

Julen og nytåret er overstået og i Hillerød Skakklub er vi klar til 3. runde af klubturneringen.

Før runden vil der igen være en ½ times foredrag/undervisning - denne gang er det spilleren med allerflest kampe på Hillerøds førstehold - Jens Østergaard, der står for undeholdningen.
Runden er lagt for B-gruppen.

26. november 2013

Martin Percivaldi har allerede efter to runder taget føringen. I bedste Magnus Carlsen stil blev Martin bare ved og ved, selv om han på ingen måde stod bedst. Men til sidst sled han formanden op og vandt i tidsnøden. I de øvrige partier var der favoritsejre til Ib, Esben og Laurids.

I B-gruppen er det Daniel Larsen, Torben B. Jensen og Jan Pedersen der har lagt sig i spidsen med maksimum. Henrik Holm har trukket sig fra turneringen.

5. november 2013

Klubturneringen er i gang. Der var mestendels favoritsejre i første runde, men bestemt ikke uden sej kamp og dramatik. Aftenens parti var nok partiet mellem Morten Kühn og Frands Lavrsen, der bølgede frem og tilbage. På et tidspunkt havde Morten en dronning for to lette officerer, men herfra begyndte Frands officerer samt en fribonde at spille sammen på en helt utrolig måde og Morten blev løbet over ende!

I B-gruppen var der debut til to nye spillere. Rasmus Rabjerg og Afan Jacid. Som ventet havde de det svært i første runde, men de skal nok begge komme flot igen henover turneringen.

4. november 2013

Så er grupperne sammensat og lodtrækningen foretaget. I alt deltager 25 spillere - 10 i A-gruppen og 15 i B-gruppen, der spiller en tilpasset Monradturnering. I B-gruppen er der mulighed for eftertilmeldinger - også efter turneringen er startet.

19. oktober 2013

Klubbens fornemste turnering - klubturneringen starter tirsdag den 5. november og fortsætter frem til april 2014.

Turneringsformen afhænger af deltagerantallet, men primært i grupper alle mod alle. Bestyrelsen satser på 30 deltagere - 10 mand i 3 grupper.

Som noget nyt starter selve spillet først kl. 20.00. Før hver runde - fra 19.30 - vil der være ½ time med gennemgang af åbninger, slutspil, gambitter eller hvad der måtte være aktuelt. Målgruppen for undevisningen vil være den almindelige klubspiller under mesterniveau.

Klubturneringen er turneringen, hvor man spiller om titler og oprykning, men ikke om rating. Det betyder at også klubbens stærkeste spillere kan deltage uden at være bekymret for ratingtallet.

Turneringen er kun for klubbens medlemmer.

Klubturneringen har en lang historie og tradition. Vi har registreret klubmestre helt tilbage til 1937.

Se listen over klubmestre.

Betænkningstiden er i år forkortet til 40 træk til 90 minutter fulgt af 15 minutter til resten af partiet. For at også de yngste og bedste juniorer kan være med har bestyrelsen besluttet at partier, hvor juniorer sidder på mindst den ene side af brættet er betænkningstiden 1 time til hele partiet for begge parter.