2016 2013 2012 2011 2010 2008

Sekskantsmatch 2011

Af Peter Svendsen

Flot og imponerende sejr til Hillerød Skakklub.

Dette års sekskantsmatch blev spillet i Græsted med Skakklubben Nordkalotten som arrangør. Ud over Nordkalotten er holdene i sekskantsmatchen, de tre svenske hold: Åstorp, Helsingborg SS og Helsingborg ASK, og de danske: Helsingør og os selv Hillerød Skakklub.
Sekskantsmatcen er en 6 årig cyklus. Efter en noget svag start de første år, rykkede vi med sidste års 2. plads op midt i feltet. Der var dog ikke kun 1-1½ point op til de førende.
Som nævnt i starten, vandt vi i år en flot og sikker sejr. Sejren blev på 7½ point, og enkelt resultaterne var følgende.

1. Jens Østergaard, ½
2. Martin Rosenkilde, ½
3. Ib H. Andersen, 1
4. Lars Nilsson, 1
5. Palle Skov, 1
6. Peter Willer Svendsen, 1
7. Martin Percivaldi, ½
8. Henrik D. Hansen, 1
9. Stig Lenskjær, 1
10. Markus Baadsgaard, 0

Det lidt kedelige først. Markus tabte desværre, men det var også hans første rigtige ”voksen” parti. Han var nok lidt overvældet, og kan sagtens gøre det bedre, hvilket jeg er sikker på vi ser næste gang. Ibs parti svingede en del, men heldigvis hjalp modstanderen meget i et vanskeligt slutspil, måske en lidt heldig gevinst. Det skal dog med, at Ib havde klar fordel det meste af partiet. De øvrige gevinster kom forholdsvis let, selv om flere af modstanderne spillede meget længe, på trods af de var afgørende materielt bagud. De tre remiser var nok ok, men jeg syntes klart, at det var hillerødspillerne, som havde den lille fordel. Desværre var den ikke stor nok til gevinst. Det samlede resultat er klart i orden, jeg syntes faktisk godt vi kunne have fortjent lidt mere.
I denne runde blev de deltagende holds score. (så vidt jeg husker?)

1. Hillerød Skakklub, 7½
2. Helsingborg SS, 6½
3. Helsingborg ASK, 6
4. Åstorp, 5½
5. Helsingør, 3½
6. Nordkalotten, 1

Nordkalotten var meget gæstfrie, og gav sejren til modstanderne i de fleste af partierne. De var handicappet af rigtig mange afbud, og var klart underratet på alle brætter på nær 1. bræt, hvor de dog havde GM Johnny Hector med. Selv han havde en ”dårlig” dag, og fik ”kun” remis mod Helsingørs Michael Jørgensen. Helsingør må også være skuffede. De stillede med et rimeligt godt hold, og skulle ifølge dr. Elo, have haft en del flere point. Vi tog jo nogle af deres point. Lars vandt over Ib Jensen, og Martin Percivaldi spillede remis med Claus Molin, der jo er noget højere ratet end Martin.

Sammenlagt fører Hillerød nu med 28 point foran Åstort med 27, Helsingborg SS 26 og Helsingør med 25. Nordkalotten og Helsingborg ASK med hver 22.