1900-1999 2
1800-1899 5
<1800 13

Hillerød Skakklubs 110 års jubilæumsturneringer er slut.

Vinder af WIM-gruppen blev ikke overraskende WIM Magdalena Miturova fra Tjekkiet.  Miturova spillede det bedste og mest stabile skak set over hele turneringen, hvor de andre spillere havde udfald undervejs.

Sheila Barth Stanford blev nr. 2 og på en delt 3. plads kom Ellen Fredericia og Margarita Baliuniene. Sidstnævnte kom i den grad fra baghjul med 4 gevinster i træk i de sidste 4 runder.  Desværre ingen danske WIM-normer denne gang.  Se alle resultater og slutstilling.

Magdalena

Magdalena Miturova Tjekkiet - fortjent vinder af WIM-gruppen.

I den åbne gruppe dominerede østen.  Gukesh D fra Indien vandt med 8 point foran Chongsheng Zeng fra Kina med 7½ point.  På 3. pladsen endnu en inder: Mahadevan Siva 7. Først på 4. pladsen kom den første dansker Peter Birk med 6½ point.

Gukesh

Gukesh D.vandt turneringen, men var meget heldig i 7. runde mod Jesper Schultz-Pedersen.

Bedste hillerødspillere blev Jens Østergaard på en delt 7.palds med 5½ mens Søren Bull Andersen fik 5 point. Se alle resultater og slutstilling.

EllenF

Inden 9. og sidste runde gik i gang blev skønhedspræmien i WIM-gruppen - udsat af Bedstpension - uddelt.   Præmien tilfaldt Ellen Fredericia Nilssen for sit flotte parti i 7. runde mod Sheila Barth Stanford. Et stort tillykke til Ellen.

I februar 2020 er det 110 år siden, at Hillerød Skakklub blev stiftet. Det vil vi gerne fejre med en jubilæumsturnering - eller rettere to turneringer: En lukket WIM-turnering og en Open schweizer.

På den stiftende generalforsamling i 1910 blev det vedtaget, "ikke foreløbigt at optage damer i klubben, idet kvinder ikke har trang til skak". I de forløbne 110 år er der sket mange fremskridt, og et af dem er, at det har vist sig, at kvinder har trang til at spille skak.
Hillerød Skakklub har været så heldige at have kvindelige mesterspillere til at træne og fastholde pigerne i juniorafdelingen - Polgarbrikkerne. Det vil vi gerne fejre med en WIM-turnering.

Spillerummet er så stort, at det også har givet plads til en Open, som gerne skulle give mulighed for IM-normer. Turneringen bliver arrangeret som en FIDE-schweizer med præmiegrupper, så alle har en mulighed for gevinst.

Turneringerne er planlagt med 9 runder og til at forløbe fra lørdag d. 8. februar til lørdag d. 15. februar 2020.