Kvik links:

Intro video


Sponsorer
 


Frivillig støtte indbetaling

 

Cappelle-la-Grande 2016


Af Peter Langer

Capelle la Grande turneringen i NordFrankrig var en spændende oplevelse for en debutant. I 2014 var Bernhard jo dernede med Henrik Bolding, Furesø og Henning Ramussen, Nyk. Sjælland. De tre havde så fået mig med på denne tur. Bernhards beretning fra 2014 holder stadig vand m.h.t. stemning og omgivelser. Denne gang boede vi fint i havnen i Dunkerque, interessant by med fin strand, mange skibe og gamle huse at gå og se på.

 

Turneringen var fyldt med sjove personligheder, stærke juniorer og GM'ere fra ca. 50 lande. Bl.a. Kina, Venezuela, Georgien og Indien. 49 spillere af de 538 deltagere havde over 2500 i rating.

Skakken: Jeg mødte 4 spillere lavere ratet end jeg selv, men det gav kun 2,5 p. For ringe. De 5 stærkere modstandere fra 1734 til 1871 gav kun en enkelt remis, som kom efter mere end 5 timers spil. Han tilbød det, og så så sin gevinst straks efter. En af de bedre dage.

De dårlige dage bestod af en misset gevinst i 1. runde (+ 3,88 i Fritz!), en overset pat med 4 bønder for lidt i 3. runde, der skulle bare slås en bonde! Og en overset officersgevinst i 6. runde, som modstanderen påpegede straks efter partiet. Så er det, man overvejer ludo - eller at blive seriøs og åbne sine skakbøger eller tage nogle øvelser på nettet.

Ubesejret med hvid, men 0 af 5 med sort. 3 p. af 9 mulige ialt. Et pænt ratingtab lurer, men so what.

Bernhard scorede ialt 3,5 p. og var dansk topscorer med 3/5 efter fem lavere ratede modstandere i de første fem runder. Så røg han ind i tre tab mod tre mand på ca. 2000 og sluttede med en remis mod en 1388 mand. Bedre end mig, men ingen af os kan vist være helt tilfredse.

Henrik Bolding mulede 2 GM'ere, (Bojan Kurajica, Bosnien med 2533 ! og WGM Mo Zhai, Kina med 2382) Flot præstation, og Henrik fik € med hjem efter 5,5 p. af 9. Henning fik 4,5 p. og var remiskongen med 6 stk., den sidste stærkt mod en 2290-mand efter et spændende bondeslutspil. Også Kåre og Jacob Sylvan fra Nordkalotten var en del af den gode danskerkoloni, som nød rødvinen af mærket ad libitum og de 3 retter mad hver aften. For 12 €.

Så en meget hyggelig tur i godt selskab. På trods af de 13-14 timers kørsel hver vej og en mindre god skakpræstation.