Kvik links:

Intro video


Sponsorer
 


Frivillig støtte indbetaling

 

Barcelona 2018


Af Peter W. Svendsen

Vi plejer at være en mindre flok skakspillere fra Hillerød, der deltager i denne turnering. I dette års udgave er det kun Tim Jaksland og Jeg (Peter Willer Svendsen), der havde tid.

Barcelona er dejlig, som den plejer at være. Vejret er fremragende, og vi får super lækker mad. Vi har den fedeste lejlighed 100 m fra spillestedet. Mellem lejligheden og spillestedet, har vi fundet en rigtig hyggelig café, hvor vi får morgenmad/brunch. Der har den bedste friskpressede appelsinjuice og de bedste croissanter, vi endnu har fået i denne by. Desuden har de, de lækreste, friskt lavede, bocadillos tortilla-Francesca. Der er festival i området, hvor vi bor, og turneringen spilles. Gaderne er pyntet op, ud fra et tema, som gaden har valgt. Blandt temaerne er der bl.a. trolddom/hekseri eller f.eks. Game of Thrones. Som I kan høre hygger vi os også gevaldigt, ved siden af skakken.

Vi er nu nået halvvejs, 5 runder ud af 10. Jeg har spillet skidt, efter en fornuftig præstation i første runde. Jeg tabte de følgende 3 runder, bl.a. fjerde runde på tid i træk 39, fordi jeg faldt i staver????? I femte runde mødte jeg en, der var bange for sin egen skygge, og ved den mindste trussel, trak han brikkerne tilbage. Under disse omstændigheder lykkedes det mig endelig at vinde. Tim har til gengæld gjort det fremragende!! I første runde vandt han den nødvendige pligtsejr over en lavt ratet spiller. I de følgende tre runder mødte han 3 IM’er. Tim havde styr på spillet og kæmpede flot, og fik fortjent remis imod de 3 titelholdere. I femte runde mødte Tim en højt ratet FM’er. Dette parti udviklede sig mærkeligt. Tim fik en gammel åbningsforberedelse ind, og vandt en bonde ud af åbningen. I fortsættelsen spiller Tim måske ikke det bedste, men fastholder en lille fordel og bonden. På et tidspunkt skal Tim lige strække benene, og går fra brættet. Modstanderen trækker, og går så også fra brættet. Tim kommer tilbage mens modstanderen er væk, trækker og går så igen fra brættet, inden modstanderen kommer tilbage. Modstanderen kommer tilbage, og tror ikke Tim har trukket, og tror derfor, at han har glemt at trykke på uret. Han starter derfor Tims tid uden at trække. Det resulterer i, at han dømmes for ulovligt træk. Tim får godtgjort sin tid plus de obligatoriske 2 ekstra minutter. Episoden udvikler sig, fordi der er træktæller i det program, der bliver brugt i det elektroniske ur. Tilsyneladende får turneringslederen ikke stillet træktælleren, da han skal sætte uret efter det ulovlige træk. Derfor får Tim og modstanderen lagt den ekstra tid til ved træk 39 i stedet ved træk 40. Modstanderen har spillet lidt forkert, og har et svært valg i træk 40. Tim er derfor lidt frustreret over programmeringsfejlen på uret. Heldigvis er der en vaks turneringsleder, der kommer forbi. Han stiller uret rigtigt, så Tim har 3,5 min. til træk 40, og modstanderen 1,5 min. Tim trækker hurtigt, og modstanderen er åbenbart rystet, og presset af at skulle finde et svært træk, så han overskrider tiden. En spektakulær, men fortjent sejr til Tim. Indtil nu en rigtig flot turnering af Tim!

Status på skakken er, at jeg har underpræsteret, og har 1½/5. Tim har som sagt spillet en super turnering, og har scoret 3½/5. Fortsætter Tim det gode spil, og får samme stærke modstand, ligger han til at kunne score en IM-norm. Det sætter hans nuværende præstation i relief!