Kvik links:

Intro video


Sponsorer 
 


Frivillig støtte indbetaling

 

2015 <> 2017

Spar Nord Hillerød Open 2016


Se også
Turneringstabellen
 
Sponsor
 
 

26. oktober 2016

En utrolig spændende afslutning resulterede i et meget overraskende slutresultat af Spar Nord Hillerød Open 2016. Ikke færre end 9 spillere kunne vinde turneringen inden sidste runde, og de mødtes indbyrdes på kryds og tværs. Da røgen lettede var det Mikael Ramkilde og Svend Steenstrup der stod tilbage med palmerne med 5½ point. På 5 point endte Lars Erik Linderod og Ib Hother Andersen, mens Jesper Vej, Søren B. Andersen, Morten Kühn og Frands Lavrsen trak sorteper.
Mikael Ramkilde Allerød blev en fortjent og overraskende vinder at turneringen på bedre korrektion end Svend Steenstrup. Tillykke til begge vinderne!


Ib Hother Andersen (5), Mikael Ramkilde (5½), Svend Steenstrup (5½) og Lars Erik Linderod (5).

Frands Lavrsen, Orla Eilegaard Jørgensen og Henrik Holm opnåede alle 4½ i ratinggruppen 1551-1800. Dermed skulle de dele 1., 2. og 3. præmien.


Henrik Holm (4½), Frands Winther Lavrsen (4½) og Orla Eilegaard Jørgensen (4½).

Rune Eliasen vandt ratinggruppen 1301-1550 med 4½. Peter Langer og Stig Svensson delte 2. og 3. pladsen - begge med 3½ point. Stig Svensson ses i sin kamp mod Ole Rasmussen som endte med en remis.


Rune Eliasen og Peter Langer.


Mellem to rygge: Stig Svensson.

Jacob Hein og Hans Henrik Hviid delte 1. og 2. pladsen i ratinggruppen 1000-1300 med 3½ point. Micki Aron Christoffersen fulgte lige i hælene med 3 point og indtog 3. pladsen:


Hans Henrik Hviid (3½), Micki Aron Christoffersen (3) og Jacob Hein (3½).

 

Ratinggrupper og præmier

Turneringen er startet med 34 tilmeldte spillere. Se turneringstabellen.

Grænserne for ratinggrupperne er blevet justeret i forhold til de udmeldte, for at gøre antallet af spillere i grupperne næsten lige store:

Ratinggrupper Spillerantal
  1000-1300 8
  1301-1550 8
  1551-1800 9
  1800< 9

Præmierne i Spar Nord Hillerød Open 2016 er fordelt på tre hovedpræmier, tre præmier i tre ratinggrupper og tre ekstra præmier:

Hovedpræmier
1. præmie: 1000 kr.
2. præmie:   600 kr.
3. præmie:   400 kr.
Ratinggrupper
1. præmie: 500 kr.
2. præmie: 300 kr.
3. præmie: 200 kr.
Ekstrapræmier á 300 kr.
Højdespringer: mest vundet dansk rating
Skønhedspræmie: vurderet af uvildigt betyrelsesudvalg
Overraskelsen: vurderet af uvildigt betyrelsesudvalg

Den samme spiller kan ikke både vinde hovedpræmie og ratingpræmie.
Vurderingen og tildelingen af 'skønhedspræmien' samt 'den største overraskelse' bliver foretaget af et uvildigt bestyrelsesudvalg. Disse præmier uddeles til Hillerød Skakklubs juleafslutning.

20. oktober 2016

7. runde af Spar Nord Hillerød Open er lagt - se parringerne.
Arne Øland, som ellers ligger på 3. pladsen i sin ratinggruppe, har måttet melde afbud til sidste runde og misser derfor kampen om placeringerne.
Det betyder også, at der bliver en oversidder, som er blevet: Micki A. Christoffersen. Som plaster på såret ender han på mindst en delt 3. plads i hans ratinggruppe.

Overraskende resultater i 6. runde af Spar Nord Hillerød Open. Frands Lavrsen stod for rundens helt store overraskelse, da han slog den forsvarende mester Jesper Vej. De øvrige resultater magede sig på en sådan måde, at der nu er fem spillere med 4½ point og fire spillere med 4 point før sidste runde. Mere spændende kan det ikke blive. I ratinggrupperne er det henholdsvis Frands Lavrsen, Rune Eliasen og Jacob Hein der har lagt sig i spidsen før sidste runde. Se resultater og stilling.

16. oktober 2016

6. og næstsidste runde af Spar Nord Hillerød Open er lagt. Der er hele seks afbud til runden - bl.a. fra to af topspillerne. (Måske skal det overvejes, om der også fremover skal ligge en runde i skolernes efterårsferie.)
Det lige antal afbud betyder, at der ikke er oversiddere i runden. Se parringerne.

12. oktober 2016

Topopgørene i 5. runde endte alle remis, og dermed skete der ikke de store ændringer i toppen af stillingen. Dagens dramatik stod den spillende turneringsleder selv for. Efter først at have instrueret deltagerne i at slukke mobiltelefonen, så var det ikke lykkedes, at slukke for sin egen telefon, som selvfølgelig ringede under partiet. Turneringslederen måtte så skride til handling, og dømme sig selv som taber! Se resultater og stillinger.

9. oktober 2016

Der er tre afbud til 5. runde. Desværre bliver der så en oversidder: Thien Wennerberg. Se lodtrækningen til 5. runde.

5. oktober 2016

Uafgjort i topopgørene i 4. runde. Begge topkampe mellem henholdsvis Søren B./Ib Hother og Lars Linderod/Jesper Vej endte remis, og derfor skete der ingen forskydning i toppen af stillingen.
Til gengæld benyttede flere spillere lejligheden til at spille sig ind i topkampen - det gælder Mikael Ramkilde, Arne Øland, Albert Pedersen og Morten Kühn. Se resultater og stilling.

2. oktober 2016

Der er kun ét afbud til 4. runde, og der er således ingen oversiddere. Efterhånden karakteriseres kampene af startnumre, der ligger tæt på hinanden, så udfaldet er mere åbent. Se turneringstabellen.

29. september 2016

3 spillere er tilbage med maksimumpoint efter tre runder af Spar Nord Hillerød Open. Jesper Vej, Søren B. Andersen og Lars Linderod har skilt sig ud tæt fulgt af Ib Hother Andersen.
Lars Linderod og Arne Øland stod for aftenens overraskelser, da de begge slog højereratede spillere.
Se turneringstabellen.

25. september 2016

3. runde er lagt. Der er tre afbud, hvilket betyder, at der ikke bliver en oversidder.
Efter runden vil der højst være tre spillere tilbage med maksimum point; mens højst fire spillere stadig ikke vil have høstet point.
Se turneringstabellen.

22. september 2016

Afbud: Fristen for seneste rettidige afbud er ændret til søndag kl. 15 inden kampdagen.

21. september 2016

Efter 2. runde er der 5 spillere tilbage med maksimum - Jesper Vej, Søren B. Andersen, Mikael Ramkilde, Lars Linderod og Morten Kühn. Jesper Vej dog først efter at have været alvorligt på hælene mod Arne Øland. Dagens overraskelse var, at juniorspilleren Albert Emil Pedersen kæmpede sig til en remis mod ratingfavoritten Ib Hother Andersen.

18. september 2016

Der er afbud fra to spillere til 2. runde. Det betyder desværre, at der bliver en oversidder, som er Thue Rabjerg.

16. september 2016

Aref Vasli er meldt ud af turneringen. Han var tilsyneladende ikke klar over, at han var blevet meldt til.

14. september 2016

Spar Nord Hillerød Open 2016 kom fint i gang - desværre dog med en enkelt udeblivelse af den højestratede spiller.  Første runde i en Open er altid en god chance for en underdog at tage en god skalp. Det lykkedes dog ikke i årets udgave af Hillerød Open. Nærmest var Stig Svensson der tog en halv fra formanden.  Kenny spillede inspireret og friskt mod Ib Hother og fik sendt Ib alvorligt i tænkeboksen, men i sidste ende vandt favoritten alligevel. I løbet af et par dage er alle partier tilgængelige for den enkelte spiller på turneringsplanen.

Lidt billeder fra 1. runde: