2011 <> 2013

By turnering 2012


27. juni 2012

Thomas Schou-Moldt blev en fortjent vinder af Hillerød Byturnering 2012. Der blev aldrig spænding om udfaldet, da Thomas hurtigt kom ovenpå i partiet mod Martin Percivaldi og derefter sikkert kørte partiet hjem. Christopher Pedersen vandt et interessant parti mod Jes West Knudsen, og reddede dermed noget af æren i en ellers dårlig turnering for Christopher.

I basis 1 lykkedes det ikke Kim Alex Olsen at vinde over Flemming Borg og dermed dele førstepladsen. Først stod Kim rigtig dårlig, men i slutspillet fik Kim faktisk chancen, som han dog ikke udnyttede. Udelt vinder blev dermed Hans E. Jacobsen med 5,5 point.

I Basis 2 løb David Palvig med sejren efter at have vundet uden kamp i sidste runde. Der var hård kamp om 2. pladsen, som blev delt mellem Jens Søndergaard og Stig Lenskjær efter at Morten Kühn noget overraskende tabte til Orla E. Jørgensen.

Basis 3 endte dramatisk. Den førende Hans Askov Jensen løb ind i sandt stormvejr mod Hardy Hansen og blev regulært sat mat i et forrygende angreb. Det åbnede døren på vid gab for John Sø og Torben B. Jensen, som begge vandt og dermed noget overraskende kunne sætte sig på en delt 1. plads med 5 point.20. juni 2012

Peter Birk Petersen spillede sidste rundes parti forud mod Michael Tandrup og vandt.Peter er dermed stadig med i kampen om førstepladsen - Thomas Schou-Moldt skal have mindst remis i sidste runde mod Martin Percivaldi for at vinde turneringen udelt. I det andet parti der blev spillet forud vandt Per S. Sørensen over Ib Hother Andersen, der har haft en helt forfærdelig turnering.

I basis 1 endte alle tre partier remis - Henrik Damgaard mod Ole Rasmussen, Flemming Borg mod Lars Erik Linderod samt er forudspillet parti mellem Laurids Paulsen og Hans E. Jacobsen. Det betød at Lars Erik Linderod udspillede sin rolle i kampen om 1. pladsen. Kim Alex Olsen kan som den eneste nå op på siden af Hans E. Jacobsen, men det kræver sejr over Flemming Borg i sidste runde.

I Basis 2 tabte Bernhard Sørensen det vigtige parti mod David Palvig. Dermed har David har taget en kneben føring før sidste runde. Søren von Bülow har trukket sig fra turneringen.

I Basis 3 tabte Torben B. Jensen til John Sø, og det betyder at rigtig mange kan vinde gruppen.

13. juni 2012

Peter Birk Petersen har meldt sig ind i kampen om bymesterskabet med to gode sejre. Først vandt han et udsat parti mod Jes Knudsen, og i 6. runde vandt han en vigtig sejr over Ib Hother Andersen. Til gengæld tabte Martin Percivaldi muligheden ved at tabe til Jes Knudsen. Men måske er løbet kørt. Thomas Schou-Moldt fører med 1 point før sidste runde, idet Thomas vandt uden kamp over Per S. Sørensen, der desværre fik forfald i sidste øjeblik.

I basis 1 ser det ud til at blive en kamp mellem Hans E. Jacobsen, Kim Alex Olsen og måske Lars Erik Linderod, hvis han vinder et udsat parti mod Flemming Borg. Både Kim og Hans vandt sikkert, mens Lars Erik måtte kæmpe hårdt for remis mod Søren Nygaard.

I Basis 2 ser meget jævnbyrdig ud - specielt efter at Morten Kühn vandt et flot parti mod David Palvig og Bernhard Sørensen tabte til Svend Aage Rand.

I Basis 3 er det pludselig Torben B. Jensen, der har rigtig gode chancer med 4 af 5 + et udsat. Hans Askov er gået lidt i stå, og spillede remis mod Jan Pedersen og har 4½ af 6.

6. juni 2012

Martin Percivaldi er igen med i kampen om bymesterskabet 2012. Efter en drabelig fight mod Christopher Pedersen endte Martin med at trække det længste strå. Jes Knudsens partier er aldrig kedelige. Partiet mod Per Sættegren var ingen undtagelse. Undervejs så det meget tvivlsomt ud, men pludselig var Jes ovenpå efter et par små finter og matten var sød!

I basis 1 overtog Hans E. Jacobsen føringen efter sejr over Søren Nygaard, der forsøgte sig med et chancerigt officersoffer, der dog ikke slog helt igennem. Kim Alex Olsen og Henrik D. Hansen udkæmpede et langt og lige slag som Kim Alex på en eller anden måde vandt til sidst.

I Basis 2 ser det meget godt ud for the 'come-back kid' David Palvig, som vandt igen og fører gruppen. Bernhard og Morten Kühn delte, mens Stig Lenskjær vandt over Jens Søndergaard.

I Basis 3 blev det John Sø der stoppede Hans Askov Jensens stime af sejre. Men nærmeste forfølger - Jan Pedersen tabte også, så spændingen er tilbage i gruppen.

29.maj 2012

Thomas Schou ligner et godt bud på en ny bymester. I et langt parti mod Ib Hother så det en lang overgang ud til at Thomas ville tabe, men det lykkedes ham at holde remis med en taktisk slutspilsfinte. Per Sættergren er også godt med efter sejr over Christopher. I dagens sidste parti måtte Martin kæmpe hele partiet for at holde balancen mod Michael Tandrup, men det lykkedes!

I basis 1 vandt Hans E. Jacobsen en meget heldig sejr over Kim Alex Olsen og er dermed tilbage i topkampen. Lars Erik Linderod vandt over Laurids og har også 3 point. Søren Nygaard kom på tavlen da Flemming Borg begik harakiri.

Basis 2 er meget lige ud, men et udsat parti mellem dagens to vindere Bernhard og David kan give vinderen en klar føring.

I Basis 3 fortsætter Hans Askov Jensen stimen med sejr over Jacob Hein, men Jan Pedersen er ikke langt efter med 3 point. Thue Rabjerg kom på tavlen med sejr over Hardy Hansen.

23.maj 2012

Ib Hother kom endelig på tavlen i det udsatte parti mod Jes Knudsen, men det var langt fra overbevisende. Jes havde længe klar fordel og kunne vist nok have vundet partiet flere gange, men greb ikke chancen og endte med at tabe. To af de førende Thomas Schou og Peter Birk spillede et parti forud og det blev et langt slutspil hvor Thomas vandt lidt heldigt.

I basis 1 vandt Hans E. Jacobsen over Flemming Borg mens topopgøret mellem Henrik D. Hansen og Lars Erik Linderod sluttede remis. Henrik havde chancerne, men turde ikke gribe dem!

I basis 2 spillede Stig og Bernhard remis og det samme gjorde Orla Jørgensen og Søren von Bülow. Det flyttede ikke meget i den samlede stilling

I Basis 3 vandt Hans Askov Jensen over Leif Pedersen og er dermed den eneste i turneringen med maksimum efter 3 runder.

16.maj 2012

De to førende Thomas Schou-Moldt og Martin Percivaldi måtte begge afgive point. Thomas måtte tage med remis ved trækgentagelse mod Michael Tandrup, mens Martin tabte til en velspillende Per Sættergren i et langt og sejt parti, hvor det virkede som om Per havde overtaget hele vejen. I det sidste parti vandt Peter Birk over Christopher Pedersen der lavede en grov fejl meget tidligt i partiet.

I basis 1 vandt Kim Alex Olsen og har taget føringen med 2½ parti. Et par udsatte partier slører dog stillingen.

Det samme gør sig gældende i Basis 2 hvor Jens Søndergård vandt over Morten Kühn og dermed midlertidigt er den eneste på 2 point.

I Basis 3 er stillingen helt uoverskuelig med 5 spillere på to point efter at Torben B. Jensen vandt over Jacob Hein.

9.maj 2012

Thomas Schou-Moldt vandt i anden runde over klubkammeraten Jes West Knudsen. Det var vel nok ventet. Det var måske ikke helt så ventet, at Martin Percivaldi kunne vinde over stærke Peter Birk Petersen, men Martin har taget sin gode form fra Copenhagen Chess Challenge med over i Hillerød Byturnering og Martin har nu også 2 af 2. Til gengæld er Ib Hother Andersen kommet rigtig skidt fra start med to nederlag. I dagens lokal- og prestigeopgør vandt Christopher et kompliceret parti efter rigtig flot spil af Christopher. Dagens sidste parti endte remis mellem Michael Tandrup og Per Sættergren.

I basis 1 har Henrik Damgaard lagt sig i spidsen med 2 af 2 efter sejr over Flemming Borg. Lars Erik Linderod har 1½ efter en flot kombinationssejr over Hans E. Jacobsen.

I Basis 2 fører ikke overraskende Morten Kühn og i Basis 3 er det Jacob Hein der har taget teten med 2 af 2.

2.maj 2012

Hillerød Byturnering 2012 fik en dramatisk start med afgørelser i alle partier i mesterrækken.

Først færdig var Jes Knudsen der satte Michael Tandrup mat i 18 træk efter en højst mærkværdig åbning. Men den forsvarende bymester er superskarp i mærkelige stillinger.

Dagens topkamp stod mellem Thomas Schou-Moldt og Christopher Pedersen. Thomas kom hurtigt til at stå godt og aggressivt og masede ufortrødent på, og fik presset Christopher helt tilbage på baglinien. Selv om tidsnøden en overgang så alvorlig ud for Thomas, så kørte han sikkert sejren hjem.

Peter Birk vandt en favoritsejr over Per Sættergren efter at have stået godt hele vejen. Partiet blev dog først afgjort i et langt slutspil.

Dagens overraskelse stod Martin Percivaldi for. Mod ratingfavoritten Ib Hother Andersen og med de sorte brikker spillede Martin et fremragende parti. Ib forsøgte sig med et kongeangreb som Martin forsvarede sig opfindsomt imod og til sidst kollapsede hvids stilling under Martins stadige pres i centrum. Det var et meget kompliceret parti, som viste Martins store potentiale!

29.4.2012

Så er grupperne på plads til Hillerød Byturnering 2012. 32 deltagere betyder 4 grupper med 8 spillere i hver der spiller alle mod alle.

Mesterklassen er i år stærkere besat end i de senere år med 8 mesterspillere og et rating gennemsnit på 2043. Det betyder at der kan scores kandidatresultat. Men det kræver dog en helt usandsynlig score på 7/7.

1. runde starter tirsdag den 1.5. kl. 19.30.