2012 <> 2014

By turnering 2013


19. juni 2013

Hillerød Byturnering 2013 er slut. Ny bymester blev Martin Percivaldi, som kunne tillade sig at tabe i sidste runde og alligevel vinde turneringen. Stort tillykke til Martin!

Martin ville gerne lave en kanonscore og forsøgte længe at vinde en remisstilling over Per S. Sørsensen. Men Per er en snu og tålmodig spiller, som greb chancen da den bød sig og løb med pointet.

Ib Hother Andersen nåede op på en delt 2. plads efter en rigtig god afslutning med 3 gevinster i rap. Michael Tandrup - turneringens store overraskelse - fik også del i 2. præmien.

Basis 1 var afgjort allerede før sidste runde. Frode B. Nielsen vandt med 6½ point foran Lars Erik Linderod med 6 point - to kanonscorer og to mestertitler!

Basis 2 blev suverænt vundet af Morten Kühn, der fortsætter sin spillemæssige og ratingmæssige fremgang. Morten vandt topopgøret i sidste runde mod Søren Nygaard. Der var hård kamp om 2. pladsen. David Christophersen og Henrik Holm kæmpede længe indbyrdes om, hvem der skulle have 2. præmien, og det blev David der sidst trak det længste strå.

Viggo Sørensen fra Nordkalotten vandt sikkert basis 3 med et helt point ned til Ole J. Pedersen og Bernhard Sørensen.

Basis 4 var spændende til det sidste. Flere hillerødspillere havde chancen, men Jan Pedersen holdt hovedet koldt og vandt over John Schølin, og kunne dermed ikke nås. Torben B. Jensen snublede på målstregen og tabte, og dermed blev det Daniel Larsen og Erik Holm, der tog de sidste præmier og en pæn bunke rating i tilgift.

Dermed er turneringen slut. Med 42 deltagere var vi flere deltagere end i mange år. Desværre var der ikke færre end tre spillere der trak sig efter få runder, og det forstyrrede selvfølgelig afviklingen en smule. Men bortset fra det forløb turneringen helt uden episoder og i en god og positiv stemning.

For bestyrelsen i Hillerød Skaklub blev turneringen en blandet fornøjelse. Jan Pedersen og Morten Kühn spillede godt og vandt deres grupper, mens David Palvig, Laurids Paulsen og Hans E. Jacobsen absolut intet scorede.

Tak for denne gang. Vi ses i den nye sæson, med pokaloverrækkelse og simultan mod den nye bymester. Følg med på hjemmesiden!
15. juni 2013

Kun et parti mellem Ib og Christopher mangler i mesterklassen før sidste runde spilles tirsdag den 18. juni. Dette sidste udsatte parti spilles mandag aften. Til gengæld er der spillet flere partier forud - i basis 1 mangler således kun 1 parti.

Skemaerne indeholder nu også ny rating og placering, og der er reguleret i forventede scorer for ikke spillede partier i basis 1, 3 og 4 pga. spillere der er udtrådt. Den nye rating passer således allerede nu, for de spillere der er færdige med turneringen - eller taber i sidste runde! For alle øvrige vil den nye rating blive skrevet op efter sidste runde.

Allerede nu står det fast, at den nye bymester Martin Percivaldi nærmer sig 2200 i rasting. Frode B. Nielsen vender tilbage til mesterklassen med meget sikker margen, og endelig bliver Lars Erik Linderod mesterspiller med 1901 - vist nok for første gang. Tillykke med resultaterne.

Efterhånden som runderne bliver færdigspillet på tirsdag vil præmietagerne modtage deres præmier.
Der er pæmier til nr. 1 og 2 i alle grupper og i basis 4 er der også en 3. præmie. Ved ligestilling deles pengepræmien.

12. juni 2013

Efter afvikling af alle udsatte partier - næsten - er det afgjort at Martin Percivaldi har kronet en fremragende sæson hvor Martin har vundet stort set alle turneringer i klubben. I et udsat parti mod Christopher trak Martin det længste strå efter en hidsig omgang skak, som man kunne forvente mellem de to.

Basis 1 var allerede afgjort, men i basis 2 er alt stadig åbent. Morten Kühn møder Søren Nygaard i en direkte duel om førstepladsen.

I basis 3 er det også afgjort at Viggo Sørensen Nordkalotten løber med sejren efter at have vundet det udsatte parti mod Svend Aage Rand.

Afslutningen i Basis 4 bliver en gyser. Jan Pedersen fører med 4½ point foran fire spillere med 4 point.

5. juni 2013

Martin Percivaldi vandt og Michael Tandrup tabte. Dermed ligger turneringssejren til Martin, men Christopher Pedersen skal ikke afskrives. Christopher har for alvor meldt sig ind i kampen om bymesterskabet.

I Basis 1 har Frode B. Nielsen allerede vundet turneringen med den fornemmescore på 6½ af 7. Lars Erik Linderod har også spillet en fremragende turnering, men kan dog ikke nå Frode.

I  basis 2 kan sidste rundes parti mellem Morten Kühn og Søren Nygaard blive helt afgørende i en ellers tæt gruppe.

I Basis 3 har Viggo Sørensen taget teten, men resultaterne af de udsatte partier kan vende op og ned på stillingen i en meget tæt og jævnbyrdig gruppe.

Jan Pedersen overtog føringen i basis 4 da Jan slog den førende Torben B. Jensen. Da Hardy Hansen samtidig vandt over Erik Holm, der vendt helt op og ned på stillingen.

Efter 6. rundes resultater ser stillingerne således ud:

29. maj 2013

6. runde i Basis 4 er lagt og denne gang blev det Steffen Kristensen der får en oversidder runde og et gratis point.


Dagens billeder er taget af Orla E. Jørgensen

Martin Percivaldi styrer mod sit første bymesterskab men Michael Tandrup er endnu ikke rystet af. I 5. runde vandt Martin et meget interessant parti mod Morten Poulsen, mens Tandrup tog en stormesterremis med Per S. Sørensen. I dagens sidste parti reddede Leif E. Kristensen en heldig remis i dobbelttårnslutspil med to bønder i undervægt. I de døende minutter i den forlængede spilletid og efter en masse skakker blev Hans E. Jacobsen snydt for en ellers sikker gevinst.

I basis 1 tromler Frode B. Nielsen videre og har nu allerede 5½ af 6, men Lars Erik Linderod kan stadig nå op.

Søren Nygaard tabte i basis 2 og nu er gruppen åbnet op igen.
I basis 4 vandt både Torben B. Jensen, Erik Holm og Jan Pedersen og det hele skal nok afgøres mellem disse tre spillere.

22. maj 2013

Der var flere topopgør i 4. runde. I mesterklassen fik Michael Tandrup en åbningsforberedelse ind og fik godt spil mod Martin Percivaldi. Partiet kom vist aldrig udover remisgrænsen og endte med fredsdeling.

I basis 1 spillede Frode B. Nielsen og Lars Erik Linderod remis og bevarede begge en plads i toppen af gruppen.

Søren Nygaard mistede i basis 2 sin status som spilleren med maksimumpoint, da han måtte afgive en remis til John Sø.

I Basis 3 var der topopgør mellem mellem Ole Petersen og Viggo Sørense, og det endte ligeledes remis.

I basis 4 vandt Torben B. Jensen over Erik Holm og de nu fører sammen basis 4 med tre point.

Billederne fra 3. runde er taget af Orla E. Jørgensen

15. maj 2013

Efter 3. runde fører Michael Tandrup lidt overraskende med 2½ point. I de øvrige klasser er der to spillere tilbage med maksimum 3 point - Søren Nygaard i basis 2 og Erik Holm og basis 4.
Henriette Lund i Basis 4 har trukket sig fra turneringen af personlige årsager. Det betyder at John Schjølin vinder uden kamp i 4. runde.

8. maj 2013

Erik Hvalsøe var forbi og tog nogle billeder fra 2. runde af Hillerød Byturnering: